VANT: Rafael Nadal slo Roger Federer i Madrid. Dermed ble spanjolen den første tennisspilleren som har vunnet 18 Masters-turninger. Foto: Juan Medina / REUTERS.
VANT: Rafael Nadal slo Roger Federer i Madrid. Dermed ble spanjolen den første tennisspilleren som har vunnet 18 Masters-turninger. Foto: Juan Medina / REUTERS.Vis mer

Nadal vant drømmefinalen

Og satte Masters-rekord i samme slengen.

|||Rafael Nadal vant drømmefinalen mot Roger Federer i Madrid og ble den første tennisspiller som har vunnet 18 Masters-turneringer.


Den spanske hjemmefavoritten revansjerte finaletapet fra Madrid Masters i fjor, som var de to stjernenes forrige møte, med seier i strake sett 6-4, 7-6 (7-5).

Han lå under 2-4 i tiebreak i annet sett, men Federer leverte fire feilslag på rad og ga fra seg initiativet.

Nadal passerte ikke bare Andre Agassis 17 Masters-titler (Federer har 16), men han ble den første som har vunnet alle tre grus-Mastersturneringene i ett år. Han vant også i Monte Carlo og Roma.

- Å vinne her hjemme er en drøm, og ikke i mine villeste drømmer trodde jeg at jeg skulle vinne alle disse store titlene, sa Nadal, som er ubeseiret på grus i år. Det betyr 15 strake seirer.

Federer håpet å gjøre slutt på den rekken, men nådde ikke opp.

Tilfreds

- Det har vært en vidunderlig turnering for meg, og jeg er lei for at jeg ikke klarte å forsvare tittelen. Rafa har en utrolig grussesong, og han var utilnærmelig i dag, sa sveitseren.

- Jeg vet at jeg ikke er spansk, men jeg prøvde å spille grustennis likevel. Jeg gleder meg til Roland Garros, for jeg er tilfreds med spillet mitt.

Nadal vil være tilbake på 2.-plass på ATP-rankingen mandag, etter å ha slitt med skadeproblemer i vinter. Søndag la han på til 14-7 i de innbyrdes oppgjørene mot verdensener Federer. Deriblant leder han 10-2 på grus.

Nadal har spilt 30 finaler på grus og vunnet 28 av dem. Federer er den eneste som har slått ham i finale på det underlaget.

Til sammen har Nadal 39 turneringsseirer.

(NTB)