Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal vant drømmefinalen

Gruste Federer i French Open.

Spanske Rafael Nadal (20) slo Roger Federer (24) i drømmefinalen i French Open i tennis søndag. Etter en treg start gruset han bokstavelig talt den sveitsiske storspilleren.

Kongen av grusbaner, Rafael Nadal, vant med det sin 60. strake tenniskamp på grus. Det er best gjennom tidene.

I finalen åpnet imidlertid Roger Federer best. Det første settet vant sveitseren hele 6-1, før Nadal mesterlig kom tilbake og vant 6-1 i det andre. I tredje sett ble det noe jevnere igjen, men Nadal dro i land og vant 6-4.

- Stort å vinne i Paris

Det fjerde settet ble utrolig jevnt og spennende. Federer kom kraftig tilbake mot slutten av settet og ledet 6-5. Nadal klarte likevel å holde hodet kaldt i varmen på Roland Garros og vant settet på 7-6 etter tiebreak.

Dermed vant Nadal French Open for andre år på rad, og ble med det den yngste spilleren som har vunnet turneringen to år på rad.

- Jeg er utrolig fornøyd med seieren. Det er alltid spesielt å vinne her i Paris. Jeg vil også takke Roger Federer, som er verdens beste tennisspiller, for all hjelpen jeg har fått oppigjennom årene, sa Nadal rett etter kampen.

Nadal overlegen

GLAD SEIERHERRE: Rafael Nadal vant søndag sin 60. strake grusseier. Foto: AP
GLAD SEIERHERRE: Rafael Nadal vant søndag sin 60. strake grusseier. Foto: AP Vis mer

Nadal har vanligvis et veldig godt tak på Federer. Statistikken viser seks seire til den unge spanjolen, mens bare én til Federer. Denne sesongen har Federer kun tapt fire av 48 kamper - alle for Nadal.

20-åringen ødela i tillegg Federers drøm om å bli historisk ved å vinne alle de fire store Grand Slam-finalene på rad. Han har nemlig vunnet Australian Open, US Open og Wimbledon etter hverandre og manglet bare French Open.

- Jeg må gratulere Nadal med seieren. Han var mye bedre enn meg i dag. Jeg er fornøyd tross alt, sa en tydelig skuffet Federer etter kampen.

Han satser imidlertid på å hente hjem tittelen neste sesong.

- Det er første gang jeg er i finalen her. Neste år vil jeg igjen forsøke å vinne, sa han.

Nadal mottok trofeet og beviset på seieren fra svenske Stefan Edberg.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling