Tennis

Nadal vant i Madrid. Fortsetter å gruse motstanderne på grus

Rafael Nadal er fortsatt ubeseiret på grus denne sesongen. Han tok sin femte tittel i Madrid Masters ved å slå Dominic Thiem i strake sett.

TRIUMF: Rafael Nadal jubler etter å ha vunnet Madrid Masters i tennis for femte gang. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix
TRIUMF: Rafael Nadal jubler etter å ha vunnet Madrid Masters i tennis for femte gang. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den spanske gruskongen vant 7-6 (10-8), 6-4 og står med 15 seirer på like mange kamper i grussesongen. Etter å ha tatt sin 10. tittel både i Monte Carlo Masters og Barcelona Open, kom hans 5. triumf i Madrid.

Han seiler opp som den store favoritten til å ta sin 10. tittel også i den gjeveste grusturneringen av dem alle, Roland-Garros.

Nadal avga bare ett sett i løpet av turneringen i Madrid. 23-årige Thiem har vist forrykende form, men han kom til kort i søndagens finale.

Mesterlig

Den unge østerrikeren måtte holde på til over midnatt for å slå Pablo Cuevas i semifinalen. Likevel startet han best i finalen og sto for det første servebruddet.

Han ledet 3-1 i første sett, men Nadal brøt tilbake til 3-3. På 4-5 hentet Thiem seg mesterlig tilbake fra 0-40 i egen serve og tvang fram tiebreak, men Nadal vant det på sin femte settball.

Første sett varte nesten halvannen time, og lot til å knekke Thiems tro på seier. Nadal brøt ham umiddelbart i 2. sett. Thiem hadde bruddball i neste game, men Nadal holdt serven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer