SÅ GLAD: Rafael Nadal falt bakover og jublet da seieren var et faktum. Foto: Stefan Vermuth, AFP/Scanpix
SÅ GLAD: Rafael Nadal falt bakover og jublet da seieren var et faktum. Foto: Stefan Vermuth, AFP/ScanpixVis mer

Nadal vant sin andre Wimbledon-tittel

Best uansett underlag.

||| Gress eller grus spiller ingen rolle. Rafael Nadal er best uansett underlag.

Han tok sin andre Wimbledon-tittel da han slo Tomas Berdych, Tsjekkia i tre strake sett, 6-3, 7-5, 6-4, i dagens finale.

Verdensener Nadal ble den første spanske spilleren til å vinne Wimbledon to ganger. Totalt har Nadal åtte Grand Slam-seirer.

Tomas Berdych har de siste ukene spilt sitt livs tennis, nådd sin første Grand Slam-finale og blant annet slått ut Roger Federer.

Knapt en måned etter seieren på grus i French Open, tok Nadal hjem sin andre seier i Wimbledon uten noe større dramatikk - og uten at spillet nådde de store høyder.

Det var plagsomme vindforhold på All England Club, men det var ikke hele grunnen til at det ble en middels finale. Nadal var rett og slett for god mot Berdych, seedet som nr. 12 i turneringen.

Første sett tok Nadal på enkleste vis med 6-3, mens det andre ble noe jevnere. På stillingen 6-5 til Nadal i andre sett, klarte ikke Berdych å holde serven og dermed 0-2. Denne trenden holdt seg i tredje sett, der Nadal bare trengte en matchball for at Wimbledon-trofeet skulle bli hans.

Berdych reiser til Sverige 12. juli der han deltar i Swedish Open i Båstad. De aller beste på rankinglistene må svenskene likevel vente på i denne turneringen.

(NTB)

Rafael Nadal vant Wimbledon i tennis søndag. Foto: Scanpix/Reuters.