Nadals drøm om «Rafa Slam» knust av landsmann

Verdenseneren slått av David Ferrer i tre strake sett.

UTE: Rafael Nadal måtte skuffet innse at det ikke blir noen fjerde Grand Slam-tittel samtidig med de tre andre denne gangen.Foto: SCANPIX/AP/John Donegan
UTE: Rafael Nadal måtte skuffet innse at det ikke blir noen fjerde Grand Slam-tittel samtidig med de tre andre denne gangen.Foto: SCANPIX/AP/John DoneganVis mer

(Dagbladet): Med seier i Australian Open kunne Rafael Nadal bli første herrespiller siden Rod Laver i 1969 til å holde alle de fire Grand Slam-titlene samtidig.

I dag ble håpet om en historisk prestasjon knust i kvartfinalen mot David Ferrer.

Nadal tapte i tre strake sett 4-6, 2-6, 3-6 for sin landsmann, og verdenseneren er dermed ute av årets turnering.

Spanjolen pådro seg en skade i venstre lår i første sett og slet gjennom resten av kampen.

- Jeg aner ikke hva som er galt. Jeg forsøkte å gjøre så godt jeg kunne, men det var åpenbart at jeg ikke var på mitt beste. Helt i starten fikk jeg problemer, og da var kampen i realiteten over, sier Nadal, ifølge NTB.

- Det er ikke enkelt ettersom Rafael er en gentleman, han spilte med en skade og vi er gode venner. Men jeg måtte bare spille og gjøre så godt jeg kunne. Men det er ikke enkelt, sier Ferrer.

Murray slet seg videre
I den andre kvartfinalen i herreklassen gikk briten Andy Murray videre på bekostning av ukrainske Alexandr Dolgopolov.

Murray ble presset av Dolgopolov, men etter drøyt tre timer nedkjempet han motstanderen 7-5, 6-3, 6-7 (3-7), 6-3. Det var første gang i år at Murray tapte et sett.

- Det var vanskelig å møte ham. Hvert poeng er forskjellig. Jeg slet med rytmen min tidlig i kampen, men synes jeg gjorde det bra, sier Murray, som ble slått av Roger Federer i fjorårets finale, ifølge NTB.

Murray møter dermed Ferrer i den ene semifinalen, mens nevnte Federer møter Novak Djokovic i den andre.

Clijsters med mye å jobbe med
I kvinnenes kvartfinale slo tredjeseedete Kim Clijsters seg videre med 6-3, 7-6 (7-4) mot polske Agnieszka Radwanska, uten å imponere.

Den belgiske jenta gjorde 37 upressede feil og servet seks dobbeltfeil.

- Alt må bli bedre mot Zvonareva (semifinalemotstander). Servene, returene, upressede feil. Men jeg er i semifinalen, og jeg føler ikke at jeg har spilt min beste tennis. Det er bra. Jeg henger med og jobbet hardt for å vinne poeng. Noen ganger er det en større prestasjon enn å vinne kampene sine lett, sier Clijsters.

Mens Clijsters slet, hadde Vera Zvonareva få problemer med å nå torsdagens semifinaler. Hun knuste Petra Kvitova fra Tsjekkia 6-2, 6-4.

I den andre semifinalen møtes verdensener Caroline Wozniacki fra Danmark og Li Na fra Kina.