Nadals skade-drama

Rafael Nadal innrømmer at han har en håndpukket lege med seg i French Open for å kontrollere de kroniske smertene.

SKADEN SOM KAN ENDE KARRIEREN: Rafael Nadal har slitt med en kronisk skade i lang tid. Han har en lege med seg i French Open til enhver tid. Smertene er under kontroll, men om kampen drar ut i tid kan det bli vanskeligere for Nadal. Foto: NTB
SKADEN SOM KAN ENDE KARRIEREN: Rafael Nadal har slitt med en kronisk skade i lang tid. Han har en lege med seg i French Open til enhver tid. Smertene er under kontroll, men om kampen drar ut i tid kan det bli vanskeligere for Nadal. Foto: NTB Vis mer
Publisert

French Open-kongen Rafael Nadal biter tennene sammen av smerte og tar flere grep for å lindre fotskaden han har slitt med.

Rapporter i spansk og britisk presse forteller at Rafael Nadal trosser smerter på French Open-banene. Nadals skadeproblemer, som han har slitt med av og på i noen år, skal stamme fra det såkalte Mueller-Weiss-syndromet, en sjelden, kronisk tilstand som påvirker beina i føttene.

Tilstanden gjør, ifølge internasjonale medier, at han ikke vet hvor lang tid han har igjen som aktiv.

Behandlinger

Gjennom turneringen har Nadal hatt en håndplukket lege på slep.

Behandlingene og det smertestillende opplegget har utvilsomt gitt suksess.

Spanjolens kropp har holdt bra så langt i turneringen, og skaden burde ikke være et hinder, konkluderer flere spanske og britiske medier. Så sant kampen ikke drar veldig ut i tid.

Skadene utarter verre på gressbaner, ifølge rapportene. På grus, som i Paris, skal smertene være lettere.

Spekulasjoner

Det har vært spekulasjoner om hvorvidt Nadal spiller sin siste kamp i en Grand Slam-turnering i dag.

Etter kvartfinale-seieren mot Novak Djokovic hintet han på pressekonferansen om at det nærmet seg karriere-slutt. Da en reporter ville vite hva Nadal tenker om framtida, svarte nemlig Nadal slik, ifølge AP:

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje etter dette. Jeg mener, jeg har skaden som jeg har der i foten, så hvis vi ikke klarer å finne en forbedring eller en liten løsning på det, så blir det veldig vanskelig for meg.

Han forklarte pressen at det var grunnen til at han var så emosjonell etter den seieren.

- De siste tre og en halv månedene for meg ikke har vært enkle, sa Nadal, med henvisning til både en ribbeinskade som satte ham ut av spili i fire uker i vår - og den kjente fotskaden. Det har gitt Nadal en vanskelig oppladning til denne turneringen.

- Jeg vet at jeg ikke kommer til å være her mange ganger til, sa han, og nevnte legen som han har med på slep i år.

- Jeg gir alt jeg har for å prøve å spille denne turneringen med de beste forutsetningene. Jeg vet ærlig talt ikke hva som kan skje etterpå.

UHELL: Rafael Nadal traff balljente i hodet. Gesten etterpå rører alle. Video Eurosport Vis mer

- Vil heller tape

Senere forsøkte han å avkrefte at han snart kan være ferdig.

- Jeg vil ikke på noe tidspunkt at dette skal virke som et farvel, sa han til den spanske kanalen RTVE.

- Vi vil jobbe videre med å finne løsninger på det som skjer med foten min. Jeg stoler på og håper å kunne komme tilbake. Det siste året har vært vanskelig, uttalte han.

Fredag fikk han på ny spørsmål om skadene.

- Jeg foretrekker heller å tape søndagens finale og få en ny fot, sa han til journalister under den spanske delen av pressekonferansen etter semifinalen, ifølge Marca.

- Jeg ville vært fornøyd med livet mitt med en ny fot. Å vinne er vakkert, men livet er mye viktigere enn noen tittel. Spesielt etter karrieren jeg har hatt, sa han.

Nadal tonet før turneringen ned sjansene sine til å vinne sitt 14. French Open-trofé på grunn av skaden. Nå har han likevel spilt seg til finalen.

Bare en nordmann står i veien for ham nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer