Nådeløs beskjed

- Jeg er ikke den som gir opp, sa landslagstrener Martin Sjögren (45) i natt. Men TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen er ikke i tvil: - Jeg kan ikke se noen framtid for ham.

TV 2-EKSPERT: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Bjørn Langsem
TV 2-EKSPERT: Egil «Drillo» Olsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge 1-0

BRIGHTON (Dagbladet): Norge er ute av fotball-EM for kvinner. Trener Martin Sjögren var ikke høy i hatten da han kom på pressekonferansen i Brighton rett før midnatt, norsk tid.

- Vurderer du å trekke deg?

HARDT PRESSET: Martin Sjögren snakket lavt, men beholdt maska under pressekonferansen etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB
HARDT PRESSET: Martin Sjögren snakket lavt, men beholdt maska under pressekonferansen etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Det var et av de første spørsmålene han fikk etter 1-0-tapet for Østerrike.

- Nå er det en halvtime etter at kampen er ferdig. Jeg har ikke noe bra svar på det akkurat nå. Jeg er ikke den om gir opp. Men jeg forstår at diskusjonen kommer, sa Sjögren.

JUBEL: - Østerrike er i ekstase, skriver storavisa Kronen Zeitung lørdag.
JUBEL: - Østerrike er i ekstase, skriver storavisa Kronen Zeitung lørdag. Vis mer

«Diskusjonen» er knapt en diskusjon.

- Østerrike er i ekstase, skriver storavisa Kronen Zeitung lørdag etter avansementet til kvartfinalen. I Norge mener omtrent samtlige kommentatorer og eksperter at svenskens tid er over.

I går kveld fikk de følge av en tungvekter: Egil «Drillo» Olsen. Til TV 2 sier fotballeksperten og den tidligere landslagssjefen:

- Alle skjønner at det er vanskelig for Sjögren å fortsette nå. Det ligger i kortene. Men det er ikke bare Sjögren, det er noen som har ansatt ham også. Enten så trekker han seg, eller så må han gå. Jeg kan ikke se noen framtid for ham.

OVER OG UT: Martin Sjögren rusler av Falmer Stadium i Brighton etter tapet for Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB
OVER OG UT: Martin Sjögren rusler av Falmer Stadium i Brighton etter tapet for Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kritikken er på bristepunktet etter 0-8 for England og 0-1 for Østerrike. Norge hadde ambisjoner om medalje, men var ikke i nærheten av noe helst.

EM i 2017 endte i fiasko. Det samme gjorde mesterskapet denne gangen. Og det er null framganger i spillet.

Sjögren har kontrakt til etter VM neste år. Det hører til sjeldenhetene at trenere trekker seg. Enten så blir trener og arbeidsgiver enig. Eller så får treneren sparken. I begge tilfeller handler det om å komme fram til en økonomisk kompensasjon.

GIR BESKJED: Trener Martin Sjögren og kaptein Maren Mjelde snakker sammen underveis i kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB
GIR BESKJED: Trener Martin Sjögren og kaptein Maren Mjelde snakker sammen underveis i kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

På spørsmål fra Dagbladet - om spillerne vil verne om Sjögren - svarer kaptein Maren Mjelde:

- Ja, vi står sammen om dette. Vi er en gruppe som har jobbet sammen over lengre tid. Vi vinner sammen og vi taper sammen. Og vi ryker ut av EM sammen. Nå er det viktig å ta vare på hverandre.

- Mener du at det bør være en diskusjon framover om Sjögren bør lede Norge?

- Nei, alle sammen må få litt ro nå. Vi vet at vi ikke har prestert sånn vi selv mener vi burde og hadde ønsket. Alle kommer til å ta selvkritikk. Nå må vi samles i troen på oss selv igjen.

Spillerne var langt nede da de forlot stadion i natt.

- Jeg er på bunn, sier midtbanespiller Ingrid Syrstad Engen.

- Det er fryktelig tøft. Krigingen og duellspillet må ligge i bunn. Jeg følte at det ikke var der i første omgang.

PREGET: Ingrid Syrstad Engen. Foto: NTB
PREGET: Ingrid Syrstad Engen. Foto: NTB Vis mer

Laget drar til Norge med det første.

Neste kamp er VM-kvalik mot Belgia 2. september. Norge leder gruppa med tre poeng og kan sikre VM-billett med seier.

Men i natt var alt bare blytungt.

EM-TABELL

England330014-09
Østerrike32013-16
Norge31024-103
Nord-Irland30031-110

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer