Erling Braut Haaland:

Nådeløs beskjed

Engelsk storavis: - For Erling Haaland var dette en debut han ikke bare må glemme. Han må også makulere den, sette fyr på den - og grave den ned i hagen.

INGEN DRØMMESTART: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
INGEN DRØMMESTART: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Liverpool - Manchester City 3-1

MANCHESTER (Dagbladet): Liverpool tok sesongens første tittel da de slo Manchester City 3-1 i Community Shield i går.

På forhånd handlet alt om Erling Braut Haaland (22). Det gjør mye etterpå også. Der fotballekspert på ITV, Roy Keane, ble oppmuntret av det han så, er dommen tøffere i avisene.

Den norske kolossen endte målløs i forestillingen på King Power Stadium.

MANCHESTER EVENING NEWS: Lokalavisa skriver at Manchester City møtte overmakten i Liverpool. I fokus etter tapet: Erling Braut Haaland.
MANCHESTER EVENING NEWS: Lokalavisa skriver at Manchester City møtte overmakten i Liverpool. I fokus etter tapet: Erling Braut Haaland. Vis mer

- OK, dette kan ta en stund. Bare snakk med hverandre foreløpig. For Erling Haaland var dette en debut han ikke bare må glemme. Han må også makulere den, sette fyr på den - og grave den ned i hagen, skriver storavisa The Guardian.

- I store deler av andre omgang på King Power Stadium skulket Haaland og surret rundt i midtsirkelen. Med bare sekunder igjen produserte han en fantastisk, helhjertet miss.

Både Keane og ekspertkollega Ian Wright likte mange av løpene til spissen, spesielt i første omgang. Wright mente han ikke fikk ballene han burde ha fått. Legg til to-tre misbrukte sjanser, og Sunday Express feller følgende dom i papiravisa søndag:

- Det var et mareritt i 90 minutter.

Storavisa The Telegraph er heller ikke imponert:

- Det vil komme dager der målmaskinen Erling Haaland er fullt funksjonell. Det vil komme dager der Haaland berører ballen mer enn 16 ganger. For dem som ventet på den etterlengtede debuten, var ikke dette en sånn dag.

THE SUN ON SUNDAY: Liverpool vant Community Shield. For The Sun on Sunday er en deppende Erling Braut Haaland mer interessant.
THE SUN ON SUNDAY: Liverpool vant Community Shield. For The Sun on Sunday er en deppende Erling Braut Haaland mer interessant. Vis mer

Tabloidavisa The Sun kaller den brente storsjansen i sluttfasen for «horrorshow».

- Missen ble møtt med sarkastisk jubel fra Liverpool-fansen. En flau Haaland gikk bort med et skjevt smil om munnen, heter det.

- Den øredøvende støyen inne på stadion ble matchet av fansens reaksjoner på nettet. Mange latterliggjorde spissen.

Daily Mail skriver:

- Citys gullgutt, Erling Haaland, slapp til fra start av Pep Guardiola og testet Virgil van Dijk i første omgang før han bleknet. På slutten så han rådvill ut og traff tverrliggeren fra fem meter der han burde ha scoret enkelt. Darwin Nunez til 85 millioner pund (én milliard kroner) ble først satt på benken av Jürgen Klopp, men endte opp som helten.

Kringkasteren BBC melder at kampen var bygd opp som en duell mellom de to nye spissene - Nunez og Haaland - og konkluderer:

- Det er ingen tvil om hvem som vant.

JUBEL: Darwin Nunez kom inn og scoret. Da han løftet sølvtøyet etterpå, ble han så glad. Foto: NTB
JUBEL: Darwin Nunez kom inn og scoret. Da han løftet sølvtøyet etterpå, ble han så glad. Foto: NTB Vis mer

Trøsten får være at Community Shield er nederst på rangstigen av trofeer i England, men det så ikke ut til å hjelpe:

- Haaland så ikke bra ut da Liverpool løftet sesongens første sølvtøy, skriver Sunday Telegraph.

Til helga starter Premier League. Da bør spissen ha stilt inn skuddfoten.

- Han har sitt talent og han vil score. Jeg er ikke bekymret eller redd for det, sier manager Pep Guardiola.

- Jeg ville blitt glad hvis han scoret og vi vant. Men sesongen er lang og intens. Han kommer til å hjelpe oss. Det er jeg ganske sikker på.

Men sosiale medier er nådeløse.

- Haaland-meldinger vil være overalt denne uka etter den missen, akkurat som med Nunez i forrige uke. Fra klovner som aldri har spilt fotball i hele sitt liv, skriver tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på Twitter.

City møter West Ham borte søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer