Nådeløs beskjed

Cristiano Ronaldo (37) kan bli ydmyket mot Brigthon om tre dager og bli plassert på benken. - Ingen andre klubber i Europa vil ha ham, sier fotballekspert Jamie Carragher.

URO: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
URO: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United - Brighton, klokka 15.00 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Det stormer i Manchester United før sesongstart. Cristiano Ronaldo vil vekk - han ønsker å spille Champions League-fotball - men klubben vil ikke selge ham. I alle fall offisielt.

FIKK 45 MINUTTER: Cristiano Ronaldo spilte første omgang mot Rayo Vallecano søndag. Deretter dro han fra Old Trafford. Foto: NTB
FIKK 45 MINUTTER: Cristiano Ronaldo spilte første omgang mot Rayo Vallecano søndag. Deretter dro han fra Old Trafford. Foto: NTB Vis mer

Den aldrende kolossen er heller ikke i god nok form til å spille, ifølge manager Erik ten Hag. Flere engelske aviser skriver at det kan ende med full ydmykelse mot Brighton søndag. Det vil si at han starter på benken, eller i verste fall blir plassert på tribunen.

- Fakta er at han er 37 år og blir 38 denne sesongen. Han er ikke den spilleren han var, sier Jamie Carragher, ekspert for Sky Sports.

- Han er fortsatt en stor målscorer. Men han er ikke den spilleren han var. Ingen andre klubber i Europa vil ha ham for øyeblikket.

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Jamie Carragher. Foto: NTB
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Jamie Carragher. Foto: NTB Vis mer

Tidligere Liverpool-spiller Carragher lot uttalelsene falle på Sky Bet i England i går. Han la til at «jeg kan ta feil», men fortsatte å servere sin nådeløse beskjed til publikum:

- Det ser ikke ut som om United får ham ut. Jeg tror at hvis du spør ten Hag, så ønsker han ikke Ronaldo. Jeg er heller ikke sikker på om garderoben i Manchester United ønsker ham akkurat nå.

TØFF START: Erik ten Hag prøver å få Manchester United på skinner. Foto: NTB
TØFF START: Erik ten Hag prøver å få Manchester United på skinner. Foto: NTB Vis mer

Mot Rayo Vallecano søndag forlot 37-åringen Old Trafford før slutt. Han var i aksjon i 45 minutter, men gikk mot parkeringsplassen ti minutter før dommeren blåste i fløyta for full tid.

- Uakseptabelt, erklærte ten Hag i går, og la til at det var flere spillere som gjorde det samme. Det får enkelte til å stusse over om nederlenderen har mistet garderoben. I alle fall utfordrer slike hendelser autoriteten hans.

DAILY MIRROR: Avisa hevder torsdag at Ronaldo er forbannet etter at Erik ten Hag kalte oppførselen hans for «uakseptabel».
DAILY MIRROR: Avisa hevder torsdag at Ronaldo er forbannet etter at Erik ten Hag kalte oppførselen hans for «uakseptabel». Vis mer

Bråket preger engelske papiraviser torsdag.

- It's all gone Ron, skriver Daily Mirror. «Alt har gått feil.» Avisa hevder Ronaldo er forbannet på at ten Hag gikk ut offentling og kalte oppførselen hans for «uakseptabel»

The Daily Telegraph skriver at portugiseren trolig starter på benken mot Brighton. Daily Express melder at situasjonen er ute av kontroll i Manchester United.

DAILY EXPRESS: Avisa skriver torsdag at situasjonen i Manchester United er ute av kontroll.
DAILY EXPRESS: Avisa skriver torsdag at situasjonen i Manchester United er ute av kontroll. Vis mer

- Jeg har alltid tenkt at Ronaldo var en underlig signering, slår Carragher fast.

- Han skrev under på en toårsavtale, pluss opsjon på et år til, hvilket jeg ikke kunne tro. Han kommer aldri til å spille annenfiolin for noen. Men på et tidspunkt i karrieren vet du at du ikke er den samme spilleren. Karrieren hans har pågått så lenge fordi han har vært så profesjonell.

Overgangsvinduet stenger 1. september. Det betyr at Ronaldo fortsatt har tid til å komme seg vekk. Det hevdes at han er ønsket av Atlético Madrid og trenerstørrelsen Diego Simeone. Klubber som Chelsea og Bayern München skal ha meldt seg ut.

UNNSKYLD: Manchester Uniteds stjernespiller var alt annet enn fornøyd etter tapet for Everton lørdag 9. april. Nå beklager han utbruddet sitt. Video: Youtube / Direktesport / Red Bull Vis mer

I et intervju med Sky Sports står Erik ten Hag fast på at 37-åringen kan gå inn i hans måte å spille fotball på. Han vil ha angripere som løper og presser mye. Ronaldo er ikke kjent for dette.

Men ten Hag sier:

- Jeg tror han kan gå inn. Men han må starte med å komme i form. Han er en fantastisk fotballspiller, det har han vist mange ganger. Men du vil alltid bli dømt på hvordan du presterer nå.

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Gary Neville. Foto: NTB
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Gary Neville. Foto: NTB Vis mer

Bortsett fra Rayo Vallecano har ikke Ronaldo vært med på noen av kampene i sesongoppkjøringen. Sky Sports-ekspert Gary Neville liker ikke situasjonen.

- Dette er ubehagelig for meg å se på, sier den tidligere Old Trafford-størrelsen.

- Når en spiller blir den dominerende faktoren, og en forstyrrelse på pressekonferansen til manageren, er det bare én ting som må skje. Det vet vi alle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer