Nådeløs dom over Deila etter fadesen: «Råtne Ronny» «dreper Celtic»

Slaktes i pressen.

HARDKJØR: Ronny Deila får det glatte lag i britisk presse etter det ydmykende nederlaget for Henning Berg og Legia Warszawa. Foto: The Sun / NTB Scanpix
HARDKJØR: Ronny Deila får det glatte lag i britisk presse etter det ydmykende nederlaget for Henning Berg og Legia Warszawa. Foto: The Sun / NTB ScanpixVis mer

EDINBURGH (Dagbladet): Etter 0-2 i går og 1-6 sammenlagt mot Henning Berg og Legia Warszawa, har Ronny Deila fått den verst tenkelige starten på eventyret i Skottland.

De britiske tabloidene er ikke kjent for å holde igjen, og nordmannen får gjennomgå i spaltemeter etter spaltemeter i dag.

Råtne Ronny Skotske The Sun fornekter seg ikke og har gitt Deila et nytt kallenavn - «Ronny Rotten» eller «Råtne Ronny».

De fortsetter med å klassifisere sammenlagtresultatet som et av de verste Glasgow-klubben noen gang har opplevd i Europa, og er klare på at flere av lagets største stjerner nå kan forsvinne da Champions League-gulroten også har forsvunnet.

The Sun-kommentator David Friel er nådeløs mot Deila i sin kampanalyse: «Du har bare satt oss i Hall of Shame», skriver han.
The Scotsman skriver at selv om Legia ikke på noen måte var imponerende, var Deila og Celtic sjanseløse mot den polske motstanden og Henning Berg utmanøvrerte sin landsmann.

De stiller også spørsmålstegn ved om nordmannen er riktig arvtaker etter Neil Lennon, og kaller det et «drap» på Celtic.

Tabloidavisa Daily Star vier tre sider til Celtic-nederlaget «Det er over før det startet», skriver avisa og viser til CL-exiten. «Ronny er ikke flau», følger avisa opp med.
Jobben i fare? Også The Daily Record spekulerer i om Deila allerede sitter utrygt, og trekker fram at to arbeidsledige managere ble sett på tribunene i går.

Både David Moyes og Malky Mackay mistet sine jobber i Manchester United og Cardiff i fjor, og spørsmålet er hvilke signaler dette sender til Deila med to så rutinerte managere på tribuneplass. Begge var nevnt som etterfølgere etter Lennon før Deila fikk jobben.

Heller ikke BBC er nådige, og kaller resultatet «et hardt slag» for Celtic - både sportslig og økonomisk.

FÅR REFS: Slik framstilles Deila og Celtic i The Sun og The Scotsman dagen derpå. Faksimile The Scotsman / The Sun
FÅR REFS: Slik framstilles Deila og Celtic i The Sun og The Scotsman dagen derpå. Faksimile The Scotsman / The Sun Vis mer

I løpet av de to siste sesongene har skottene dratt inn over 300 millioner kroner i rene premiepenger fra Champions League. Det kan de se langt etter i år.

Nå blir det enda viktigere for Deila å overbevise i den hjemlige ligaen, og at han tar klubben et godt stykke i Europaligaen for å stilne noen av de kritiske røstene.

OVER OG UT: Daily Star og Daily Record omtaler Celtic-exiten på denne måten. Faksimile: Daily Record / Daily Star
OVER OG UT: Daily Star og Daily Record omtaler Celtic-exiten på denne måten. Faksimile: Daily Record / Daily Star Vis mer