Idrettstinget

Nådeløs dom

Som ventet vant Zaineb Al-Samarai (35) valget som idrettspresident foran Berit Kjøll (67). Sistnevnte får hard medfart fra NRK-kommentator.

TAKKER FOR SEG: Tidligere idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAKKER FOR SEG: Tidligere idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Med 138 mot 29 stemmer ble det en knusende seier for Zaineb Al-Samarai over Berit Kjøll.

Sistnevnte går dermed av etter fire år i sjefsstolen - en periode som har vært preget av blant annet pandemi, krig i Europa og strømkrise. På toppen kom en mye omtalt og kostbar varslingssak.

På spørsmål om hvordan han vil oppsummere Kjølls presidentperiode, leverer NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt en nådeløs dom.

- Energisk, ufokusert, for lav sannhetsgehalt, for lite troverdig på flere områder, og så har hun ikke klart å være i forkant på de viktigste sakene for idretten, sier Saltvedt til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Hun har åpenbart brukt fire år på å skjønne, ikke bare hva det er å være idrettspresident, men også hva norsk idrett egentlig er. Når det tar så lang tid, så får man ikke en sjanse til.

- Men det skal hun ha: Uansett hvor uenige vi har vært, har hun alltid tatt det på en profesjonell måte, og vi har alltid snakket hyggelig etterpå.

Dagbladet har snakket med Kjøll, som ikke ønsker å kommentere kritikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer