VM i skiskyting

Nådeløs dom

Ingrid Landmark Tandrevold (27) fikk en drømmestart, men det ville seg ikke i VM-løypene for verdenscuplederen - som kommer med en brutal dom etter løpet. Julia Simon tok et nytt gull da hun gikk til topps på sprinten.

VAR HÅP: Ingrid Landmark Tandrevold var blant favorittene på sprinten, men fikk det ikke til å klaffe. Foto: Heiko Junge / NTB
VAR HÅP: Ingrid Landmark Tandrevold var blant favorittene på sprinten, men fikk det ikke til å klaffe. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NOVE MESTO (Dagbladet): Ingrid Landmark Tandrevold gikk godt i langrennssporet, og skøyt også fullt hus på den liggende skytingen, men på den stående skytingen raknet det. Tandrevold måtte til slutt ut i tre strafferunder.

- Da ryker gullet, og medaljen. Full sprekk, sa NRK-kommentator Jann Post.

- Takler rett og slett ikke presset, er ikke noe mer enn det å si, var den nådeløse dommen fra NRK-ekspert Ola Lunde.

Julia Simon tok gullet etter feilfri skyting - og gjentar dermed gullbragden til Frankrike fra miksstafetten.

KRITISKE: Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold var ikke fornøyd etter VM-sprinten. Nove Mesto.Foto: Heiko Junge / NTB
KRITISKE: Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold var ikke fornøyd etter VM-sprinten. Nove Mesto.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Tandrevold havnet til slutt langt nede på resultatlista.

- Jeg må være ærlig på at jeg bommet på disponeringen i dag. Det er ingen å skylde på annet enn meg selv, sier Tandrevold til NRK.

Seinere i intervjuet kom hun med en brutal dom:

- Det handler om å hente seg inn (til jaktstarten). Jeg må være så ærlig og si at sånn som jeg ligger an nå, så er det kjørt på en måte. Jeg er altfor langt bak for at jeg kan ta medalje. Det verste er de rennene hvor du står på start og ikke har muligheten.

SLITEN: Dagbladet er på Vm i skiskyting Nove Mesto i Tsjekkia. I dag glapp det for Ingrid Landmark Tandrevold. Video: Bård Sørø Olsen. Reporter: Stian With Vis mer

Arnekleiv best

Karoline Knotten, et annet norsk medaljehåp, fikk en pangstart med fullt hus på den liggende skytingen. Hun var likevel heldig på det siste skuddet, og fikk ekspert til å måpe.

- Den var halvskummel det siste skuddet der, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Knotten fikk det tyngre på den stående skytingen, og bommet to ganger.

- Det er min verste sprint så langt i år. Når jeg først har en tung dag i løypa, er det tungt å ikke kunne jobbe inn skuddene, sier Knotten til NRK.

EKSTRASKUDD: Vladislav Kireyev hadde glemt noe essensielt når han skulle lade ekstraskudd under VM i skiskyting fra Nove Mesto. Video: NRK, Sørø Olsen/With/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Midt i intervjuet oppsto det teknisk kluss, og sekvensen ble avbrutt.

- En liten kortslutning nede i intervjusonen, kommenterte Post.

Ida Lien skøyt feilfritt på sin liggende skyting, men fikk det tyngre på den stående. Det samme fikk Juni Arnekleiv, som likevel ble best av de norske - hvor ingen kom innenfor top ti.

- Det er hardt. Det ble litt store avstander ganske tidlig. Det er bra skyting, men ikke helt den farten jeg håpet på, sier Arnekleiv til NRK.

IMPONERTE: Juni Arnekleiv ble best av de norske på sprinten. Foto: Heiko Junge / NTB
IMPONERTE: Juni Arnekleiv ble best av de norske på sprinten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Det ble sølv på miksstafetten i VMs åpningsrenn, men det blir altså ikke noe nytt edelt metall for de norske.

Tandrevold var blant vinnerfavorittene før rennet.

Det har vært røft vær i Nove Mesto under mesterskapet, men før sprinten ser værforholdene gode ut. En utfordring kan likevel være føret, som var slapt under miksstafetten.

Herrene går sin sprint lørdag.