Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nådeløs maktkamp i RBK

TRONDHEIM (Dagbladet): Det er sterk intern uro i Rosenborg Ballklub foran kveldens årsmøte, etter at administrasjonen har brukt klubbens penger til å dra på sydentur.

Styreleder Curt Christiansen har røket uklar med direktør Nils Skutle. Maktkampen har endt med at Christiansen ikke blir gjenvalgt. Valgkomiteen innstiller nestleder Knut Skoglund som ny leder av landets mest suksessrike fotballklubb.

Curt Christiansen bekrefter at det er strid om pengebruken i klubben.
- Det hører ikke hjemme noe sted å sende en hel administrasjon med familie og alt mulig på 14 dagers tur til Spania betalt av Rosenborg. Det tror jeg ikke noe firma gjør, selv om det er under dekning av at man skal jobbe den ene uka, sier Christiansen til Dagbladet.

- Fortjent

Direktør Nils Skutle sier at klubben er belastet regningen for seks ansattes sydentur, men ikke for familiene. Han opplyser at sydenturen kostet mellom 8000 og 10000 kroner pr. person.

- Dette synes jeg er uproblematisk og i høyeste grad fortjent, etter den innsatsen disse folkene har gjort i tre- fire år, periodevis dag og natt, sier Skutle.

Han hevder at saken er tatt opp på vanlig måte og godkjent i styret.
- Jeg har ingenting å skjule. Jeg har verdens beste samvittighet, sier direktøren.

Omstridt regning

Den omstridte sydenturen fant sted i de to første ukene av januar, da RBK deltok i en turnering på Gran Canaria.

I tillegg til spillere og trenere med familier, var også ansatte i administrasjonen og deres familier med på turen. Christiansen er en av flere i styret som har kritisert at regningen er belastet klubben.

- Jeg synes de skulle ha dekket regningen sjøl. Det var vel også de fleste i styret enige om, men vi ble presentert for saken så seint at vi ikke hadde noe valg, sier Christiansen.

Flere kilder i Rosenborg sier til Dagbladet at Christiansen er presset ut av formannsvervet fordi han har kritisert pengebruken. Sjøl avviser han dette.
- Har administrasjonen ønsket deg bort fra styret?

- Jeg har ikke oppfattet det slik, uten at jeg vet noe spesielt om det. Men jeg har kanskje vært mer kritisk enn andre til ting som har skjedd. Da får jeg kanskje ikke administrasjonens tillit, sier Christiansen.
- Blir dette en sak på årsmøtet i kveld?

- Det tror jeg ikke, hvis ikke noen tar det opp direkte. Men blir det en sak på årsmøtet, så må en jo svare for seg. Jeg vil ikke ha det på meg at jeg har akseptert dette, sier RBK-styrelederen.

Rik klubb

Etter suksessen i Mesterligaen har Rosenborg-lederne fått mye penger mellom hendene.

- Administrasjonen er blitt mye større. Da stiger lønningene, og folket er jo godt betalt, sier Christiansen.

Styrelederen mener det er viktig med åpenhet rundt klubbens disposisjoner.

- Styret skal være klubbens ansikt utad. Man må jo bare passe på at administrasjonen ikke blir for sterk.

- Er det en fare for dette i Rosenborg nå?
- Ja, og det er kanskje ikke bra. Selv om man er sterk, må man huske på at vi er en medlemsklubb. Man kan ikke drive Rosenborg ut fra sin egen bukselomme, sier avtroppende styreleder Curt Christiansen til Dagbladet.

<B>SPANDABEL:</B> RBK-direktør Nils Skutle opplyser at sydenturene kostet 8000-10000 kroner per person. - Dette synes jeg er uproblematisk og i høyeste grad fortjent, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling