Nådeløs melding

- Det er bekmørkt, brutalt, vondt og jævlig, sier Guro Reiten (27) etter monsterslakten i Brighton.

LANGT NEDE: Guro Reiten og Norge. Foto: NTB
LANGT NEDE: Guro Reiten og Norge. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • England - Norge 8-0

BRIGHTON (Dagbladet): Det villeste marerittet inntraff for fotballjentene da England vant 8-0 i går kveld. Laget skjemmet seg ut for åpen scene, og ble revet i filler av vertsnasjonen i EM.

Kantspiller Guro Reiten legger ingenting imellom og gir en nådeløs melding om lagets prestasjon:

- Det er vanskelig å sette ord på. Det var 5-10 minutter som var helt OK. Så fikk de straffe, og etter det var det absolutt ingenting som funket. Resten var bekmørkt.

Og:

- Det er bekmørkt, brutalt, vondt og jævlig. Jeg har ikke lyst til å tenke på noe som helst.

RUNDSPILT: De norske spillerne fortviler etter nok et baklengsmål. Det ble åtte til sammen. Foto: Terje Pedersen / NTB
RUNDSPILT: De norske spillerne fortviler etter nok et baklengsmål. Det ble åtte til sammen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Det norske forsvarsspillet var skandaløst. At trener Martin Sjögren ikke gjorde noe fra sidelinja, får ekspertene til å reagere. TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen nærmest kokte over utenfor stadion. Norge sto som en bokser med åpne armer og tok imot slagene.

England scoret seks mål i løpet av en halv time i første omgang.

- Vi evnet ikke å ta tak. Det ble bare verre og verre utpå der. De scoret mål og skapte store sjanser hver gang de gikk framover. Vi hang i tauene. Det må vi bare erkjenne, sier Reiten.

NEDBRUTT: Landslagssjef Martin Sjögren var langt nede etter 0-8-tapet for England. Vis mer

- Hvordan var stemningen i garderoben etterpå?

- Det var en brutal opplevelse i et mesterskap. Vi har ikke så mange dager å komme oss på. Vi må bare nullstille og vise hva som bor i oss. Vi er mye bedre enn dette.

Kampen mot Østerrike fredag - den siste i gruppespillet - blir en skjebnekamp. Norge må vinne for å komme til kvartfinalen. Selv uavgjort holder ikke, fordi Reiten og co. har dårligere målforskjell. Slik det ligger an nå, venter enten Spania eller Tyskland i en eventuell kvartfinale.

Det blir i så fall tøft. Norge har problemer med bedre rangerte nasjoner. Men Chelsea-profil Reiten forsøker å heve hodet.

- Dette er forferdelig vanskelig og forferdelig tungt. Vi legger alt i potten på dette. Så får vi denne i fleisen. Det finnes ikke noe verre, påpeker hun.

- Vi har vært gjennom tøffe tider før. Men er det noen jeg har lyst til å stå sammen med, så er det den gjengen i garderoben her. Vi har troen på at vi skal klare å snu dette.

SPEDE FORSØK: Guro Reiten og Norge hadde lite å stille opp med i angrep. Foto: NTB
SPEDE FORSØK: Guro Reiten og Norge hadde lite å stille opp med i angrep. Foto: NTB Vis mer

Flere eksperter har allerede vært ute og krevd trener Martin Sjögrens hode på et fat.

- England er et godt lag. Men jeg synes også at vi ga det bort i en del øyeblikk. Mot et så godt lag ser du hvor brutalt du blir straffet, sier kaptein Maren Mjelde.

- Det er ikke noe kult å stå her nå. Det er vondt. Og det er ikke et stolt øyeblikk. Men vi får ikke gjort noe med det nå, annet enn å samle oss. Vi har en kamp til og kan ikke synes synd på oss selv. Vi må nullstille og forberede oss til neste kamp.

Avspark fredag: Klokka 21.00.

EM-TABELL

England22009-06
Østerrike21012-13
Norge21014-93
Nord-Irland20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer