VIRKER USLÅELIG: Maria Sjarapova har bare tapt fem games så langt i Australian Open. I fjerde runde søndag vant hun 6-0, 6-1. Foto:  (AP Photo/Dita Alangkara)
VIRKER USLÅELIG: Maria Sjarapova har bare tapt fem games så langt i Australian Open. I fjerde runde søndag vant hun 6-0, 6-1. Foto: (AP Photo/Dita Alangkara)Vis mer

Nådeløs Sjarapova valser gjennom Australian Open

- Jeg elsker slike turneringer.

Maria Sjarapova stormer gjennom Australian Open. Hun spiller hensynsløst og sender den ene konkurrenten ut etter den andre.

Hun har til nå bare tapt fem games i løpet av de fire første rundene i turneringen. Totalt har hun ikke vært på banen i mer enn 249 minutter, men likevel sier hun at det ikke er nødvendig for henne å trene mer for å kompensere for lite spilletid.

- Det er den jobben jeg gjør før turneringene som er viktig. Det nytter ikke å trene slik under turneringene. Det er nettopp mindre trening som gjør at jeg elsker å spille turneringer, sier den russiske stjernespilleren.

I fjerde runde søndag satte hun belgiske Kirsten Flipkens utenfor. Det gikk veldig raskt. Sjarapova brukte minimalt med tid og krefter på å vinne 6-1, 6-0.

Foreløpig er Sjarapova den mest effektive spilleren i årets Open-turnering i Melbourne. Hun virker nærmest uslåelig i øyeblikket, men det er først når hun nå tar skrittet inn i åttendedelsfinalen at det blir tøft.

Men foreløpig har den russiske stjernespilleren styrket sin posisjon som en av de aller største favorittene, og når hun nå ser fram mot kvartfinalen, er det i alle fall med selvtilliten på topp.

(NTB)