JAKTER SEIER: Ada Hegerberg er klar på at Norge må vinne de to siste kampene i gruppe A.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JAKTER SEIER: Ada Hegerberg er klar på at Norge må vinne de to siste kampene i gruppe A. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Nådeløse etter EM-nedturen: - Nå er det bare én ting som gjelder

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen forteller.

UTRECHT (Dagbladet): 0-1-tapet mot Nederland legger press på de norske EM-jentene. Nå er det trolig bare seier mot Belgia og Danmark som gjelder og sikrer kvartfinalebillett.

Ada Hegerberg er i alle fall klinkende klar:

- Nå er det bare én ting som gjelder: Jeg tror vi må vinne begge, sier Hegerberg til Dagbladet.

- Gjør veldig vondt

Hun får støtte av Caroline Graham Hansen.

- Nå kommer to «must-win-kamper» . Vi må se hva som ikke var bra nok og forbedre det til Belgia-kampen (torsdag), sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet.

- Hva gikk galt mot Nederland?

- Vi henger ikke med etter pause. Det gjør veldig vondt, for jeg føler vi kan bedre, sier angriperen.

Det ble nemlig en kjedelig EM-start for de norske jentene. EM-verten og Nederland bød opp til fotballfest med over 21 700 tilskuere og en stappfull arena i Utrecht. De norske spillerne fikk det derimot svært tøft mot kvikke nederlendere etter pause.

Aldri i nærheten

Etter 66 minutter kom scoringen, og da da var det heller aldri noen tvil. Norge var aldri i nærheten av noe i 2. omgang.

Nå venter to matchballer: Belgia og Danmark. Danskene vant 1-0 i går og er dermed likt med Nederland i toppen av gruppa.

- Vi skal analysere fram mot Belgia-kampen og vi må lade batteriene. Det gjelder å glemme dette og fokusere på det vi kan gjøre inn mot ny kamp, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Han fortsetter:

- Vi lykkes ikke med å styre spillet mot Nederland og vi må gjøre en bedre jobb mot Belgia. Det er to kamper igjen - og vi må minst vinne én. Vi spiller for lite via midtbanen og det blir for store avstander. Vi må binde hele laget sammen på en bedre måte.

PS: Nederland og Danmark står med tre poeng i gruppe A. Norge og Belgia har null.