Raste etter bunndrama:

- Nådeløst og brutalt

Det ble en hjerteskjærende kveld for Mjøndalen, mens Start og Sarpsborg tok viktige poeng i bunnstriden. Både Mjøndalen-profilene og Eurosport-ekspertene raste mot dommer Kai Erik Steen.

FORTVILET: Sosha Makani ble utvist. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
FORTVILET: Sosha Makani ble utvist. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mjøndalen ledet 1–0 i Haugesund. Men Fredrik Pallesen Knudsens sene utlikning ødela for Vegard Hansens menn, etter en vanvittig 2. omgang.

- Fotballen er nådeløs og brutal. Det er ikke mer vi kunne gjort i dag, sukket Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth til Eurosport.

Dramatikk

Først fratok dommer gjestene Mjøndalen et mål da han blåste for tidlig og ikke lot fordelen gå. Heldigvis både for dommer og Mjøndalen, ble det mål av det påfølgende frisparket.

Skuddet gikk i muren, men Sondre Liseth satte ballen i mål i kaoset som kom etter.

Samme mann var involvert litt seinere. På 16 meterstreken ble spissen helt tydelig felt av en Haugesund-spiller, men istedenfor straffe eller frispark ble han vist det gule kortet. Noe som i tillegg betyr at han må stå over neste kamp.

– Hvordan kan han unngå å dømme der. Han har orkesterplass. Han ser at Haugesund-spilleren setter kneet i låret hans. For en dommerfeil, kommenterte Joacim Jonsson i Eurosports studio.

Også kaptein Gauseth raste.

- Det er så dårlig dømt. Det er synd, for han er vår beste spiller for tida, som ryker mot Start på grunn av den feilvurderinga. Man må slutte å si at det jevner seg ut i løpet av en sesong, sa Gauseth.

Istedenfor ble Mjøndalen-keeper Sosha Makani utvist minutter seinere etter en duell med Ibrahima Wadji, hvor det ikke var kontakt mellom spillerne.

- Jeg var ikke nær ham, han filmet. Det vil han også si om han er en ærlig person, sa Makani til Eurosport etter kamp.

– Spørsmålet er om han hindrer Wadji, jeg heller mot at det ikke er nok, sa Hulsker.

Så kom utlikningen.

Dermed kommer ikke Mjøndalen opp i ryggen på Strømsgodset som ligger på kvalifiseringsplass.

Nå må de trolig vinne neste kamp mot Start.

Det blir uten Liseth, Stian Aasmundsen og Makani som er suspenderte, og trolig Ole Amund Sveen som måtte ut med skade.

- Jeg kan love at dette laget ikke skal gi seg, avsluttet Gauseth.

DEN STØRSTE: Fotballstjernen Diego Maradona gikk bort, bare 60 år gammel. Se et gjenblikk av hans elleville liv. Video: AP / NTB Vis mer

Seiersrekka stoppet

I Kristiansand imponerte Start mot seriemester Bodø/Glimt.

De tok ledelsen. Glimt utliknet på straffe ved Kasper Junker, men det holdt til ett viktig poeng for Start, som står med 26 poeng. Fem mer enn Mjøndalen før møtet til helga, to mer enn Strømsgodset.

I Østfold tok også Sarpsborg et viktig poeng. De lå under 1-0, og fikk Mikael Dyrestam utvist. Men Sebastian Jarl sørget for 1–1.

Viktig var også seieren til Sandefjord. Som med 1–0 mot Aalesund står med 31 poeng, noe som trolig holder til ny kontrakt i Eliteserien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer