Nådeløst oppgjør

Ole Gunnar Solskjær får gjennomgå. The Telegraph spør om nordmannen i det hele tatt kan betraktes som en toppmanager.

MÅ TÅLE KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
MÅ TÅLE KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Manchester United forbereder seg til en viktig hjemmekamp mot Villarreal i Champions League, har britiske eksperter kvesset klørne.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap har tapt tre av de fire siste kampene - og det faller ikke i god jord etter å ha åpnet sjekkheftet for storfisker som Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane og Jadon Sancho.

KLAR BESKJED: Teddy Sheringham. Foto: NTB
KLAR BESKJED: Teddy Sheringham. Foto: NTB Vis mer

Teddy Sheringham kommer med klar beskjed:

- Han er under press. Hvis han ikke vinner noe i år så får han sparken, skriver Solskjærs tidligere spisspartner i Daily Mail.

Knusende kritikk

The Telegraph-kommentator Jason Burt tar et nådeløst oppgjør med den norske manager.

Han mener at både Jürgen Klopp (Liverpool), Thomas Tuchel (Chelsea) og Pep Guardiola (Manchester City) hadde vært garantert en ny toppklubb hvis de slutter i jobben, fordi de er toppmanagere.

Burt er ikke sikker på om det samme hadde skjedd hvis Solskjær måtte se seg om etter ny jobb:

- Hvis valget sto mellom Solskjær og Graham Potter (Brighton), Dean Smith (Aston Villa) og Thomas Frank (Brentford), hvem ville ha fått jobben? Jeg ville argumentert for at Solskjær var den siste som fikk jobben av de fire. Og likevel leder han den største klubben i landet, skriver Burt i en kommentar.

Burt påpeker at det ikke er noe stort press på Solskjær på kort tid, men spør seg om noen i det hele tatt tror at United vil bli gode nok under nordmannens ledelse?

- Gir Solskjær Manchester United identitet og det lille ekstra som de andre toppmanagerne gjør? Det er på tide å være strengere mot klubben. Det er det City, Chelsea og Liverpool forventer, og det burde ikke være noe annerledes med Manchester United. Ellers kan vi aldri kalle Solskjær en toppmanager.

Ole Gunnar Solskjær forteller til Dagbladet at klubben aldri vurderte å gi opp Jadon Sancho. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Flere angrep

Tidligere mandag gikk også tidligere Aston Villa-angriper Gabriel Agbonlahor ut og mente at klubben burde kvitte seg med Solskjær og ansette manager Antonio Conte.

Også Gary Neville kommer med kritikk. Han sier Solskjær snart må få Manchester United til å framstå som et lag:

EKSPERT: Gary Neville. Foto: NTB
EKSPERT: Gary Neville. Foto: NTB Vis mer

- Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane og Jadon Sancho har ikke funnet seg til rette ennå, men de må snart komme sammen som et lag og definere spillestilen. Først da vil de få resultater selv på dårlige dager. Når jeg ser på Chelsea, Liverpool og Manchester City så er de et lag som går ut og leverer som et lag, sier han til Sky Sports, gjengitt hos Manchester Evening News.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer