SCORET: Marcus Pedersen satte inn 2-0 for Strømsgodset på straffe mot Vålerenga. Foto: Digitalsport
SCORET: Marcus Pedersen satte inn 2-0 for Strømsgodset på straffe mot Vålerenga. Foto: DigitalsportVis mer

Strømsgodset til semifinale

Nådeløst Rekdal-grep til ingen nytte. Pedersen sendte Godset til semifinale

- Jeg har bare ventet på at det skulle løsne, sier målscoreren.

Strømsgodset - Vålerenga 2-0 (1-0)

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Strømsgodset sto uten seier på sine åtte siste kamper før kveldens kvartfinale i cupen mot Vålerenga. Det var drammensernes verste periode på 15 år!

2001 var sist gang supporterne måtte vente lenger på en seier, men et selvmål av VIFs Markus Nakkim og en straffescoring av Markus Pedersen gjorde at marerittet endelig tok slutt.

- Det var godt å se at det løsnet litt for vår del. Dette var en skikkelig lagseier. Vi viser at vi kan spille fotball. Jeg har bare ventet på at det skulle løsne, så det var deilig, sier Pedersen i pressesonen etter matchen.

Blå dominans

Til tross for motgangen, runget mektige «Gamle gress» utover Marienlyst stadion på vakkert vis i minuttene etter at dommer Tore Hansen blåste det sesongavgjørende oppgjøret i gang.

Strømsgodset dominerte også raskt det som skjedde på banen. Etter en omgang hvor hjemmelaget hadde vært best, kom uttellingen da VIF-stopper Nakkim ble presset til å sette ballen i eget mål i duell med kraftpluggen Pedersen på overtid.

SELVMÅL: Vålerengas Markus Nakkim var uheldig like før pause. Foto: Digitalsport
SELVMÅL: Vålerengas Markus Nakkim var uheldig like før pause. Foto: Digitalsport Vis mer

Nådeløs Pedersen

Til tross for en kjølig høstkveld i Drammen, trippet Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen langs sidelinja i shorts og t-skjorte. Selv om det nok føltes kaldt, kunne han fem minutter etter hvilen glede seg over at hjemmelagets spill varmet for første gang på lenge.

For da Jonathan Parr dro seg inn i VIFs 16-meter, klarte ikke bortelagets Robert Lundström gjøre annet enn å felle venstrebacken, noe som resulterte i straffespark.

Det ga Pedersen muligheten til å sende Strømsgodset et langt steg videre semifinale, en mulighet han ikke lot gå fra seg. Spydspissen var sikker og banket ballen ned i det høyre hjørnet, mens VIF-keeper Marcus Sandberg gikk til motsatt side.

Moa misbrukte gigantsjanse

Vålerenga var nødt til å score to ganger for å få ekstraomganger. Et kvarter etter Pedersens 2-0-scoring kunne også Mohammed «Moa» Abdellaoue redusert:

Stående med ballen på egen banehalvdel, så VIF-kaptein Christian Grindheim lagkameraten starte på et ypperlig timet løp inn mellom Godsets stoppere. Pasningen kom umiddelbart og utførelsen var perfekt, men alene med Espen Bugge Pettersen traff Moa bare burvokterens brystkasse.

- Han kom plutselig alene med meg. I utgangspunktet var jeg litt langt ute, men det ble bra i og med at han kom så tett på. Så kjenner jeg Moa litt. Han har en tendens til å vri avslutningene over keeper, så jeg prøvde bare å bli stående så lenge som mulig, forklarer Bugge Pettersen til Dagbladet.

- Etter ni kamper uten seier, hvordan var det å endelig vinne?

- Det er deilig. Vi trengte dette. Vi snakket om etter Aalesund-tapet sist at dette var en god mulighet til å snu trenden. Vi visste at vi trengte en god prestasjon for å klare det og jeg syns alle gutta responderte bra på det i dag, sier Godsets solide sisteskanse.

Rekdals kyniske grep

Den manglende uttellingen fikk Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til å ta grep, og det var av det uvanlige slaget. Vajebah Sakor erstattet en skadet Daniel Fredheim Holm tidlig i kampen, men 19 minutter før full tid opplevde 20-åringen å bli tatt av banen igjen.

UTE AV CUPEN: Kjetil Rekdal og Vålerenga ble slått 2-0 i Drammen. Foto: Scanpix
UTE AV CUPEN: Kjetil Rekdal og Vålerenga ble slått 2-0 i Drammen. Foto: Scanpix Vis mer

Rekdal ønsket i stedet musklene til tanksenteren Henrik Kjelsrud Johansen, og Sakor svarte ydmykt med å ta sjefen i hånda før han satte seg rolig på benken.

Rekdals grep fikk imidlertid aldri den ønskede effekten, og Strømsgodset kan nå se frem til semifinale mot enten Rosenborg, Bodø/Glimt eller Kongsvinger.

- Det er et fullt fortjent tap. Vi er ikke med i hele tatt i første omgang, så vi slapp egentlig billig unna med 0-1 da. Det første målet vi slipper inn er til å legge seg ned og grine av, sier Rekdal til Dagbladet.

- Så startet vi andre omgang på samme måte, ved å gi vekk et mål. Man må møte opp til kamp når vi spiller på Marienlyst. Jeg har ikke sagt så mye til gutta nå, men jeg forsøkte å vekke dem i pausen. Det hjalp litt, men Godset vinner forjent, gjentar VIF-sjefen, før han konstaterer at resten av sesongen vil handle om å berge tippeligaplassen.