Håndball-VM

Nådeløst svar fra Norge

- Det likner en hjelpegruppe, raste ekspert mot Norge til pause.

OVERLEGEN: Sander Sagosen jubler for scoring mot Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
OVERLEGEN: Sander Sagosen jubler for scoring mot Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia 31-28 (14-17)

KATOWICE/OSLO (Dagbladet): Nok en gang leverte de norske håndballgutta en enorm snuoperasjon.

Andre omgangen mot Serbia var total overkjøring etter en svak første omgang, og Serbia ble slaktet til pause.

- Ekstrem høy underholdningsverdi. Det er utrolig hvor fort det snur i håndballen, mente Viaplay-ekspert Kristian Kjelling.

- I den andre omgangen treffer vi og får redninger. Det snur fra den første omgangen, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

Nå har Norge matchball om kvartfinaleplass mot svakere Qatar lørdag.

Totalslakt

Akkurat som mot Nederland for to dager siden fikk Norge en marerittstart.

Til pause lå de under med tre mål. Spesielt målvakt- og forsvarsspillet ble slaktet i Viaplays pauseprat.

- Jeg savner mye. Det likner en hjelpegruppe der er synd på. Det skal være vondt å møte det norske forsvaret, det skal være ubehagelig å komme inn til det norske forsvaret. Akkurat nå er det verdens mest behagelige ting å komme inn og skyte. Jeg savner en som dreper en, «sorry», sa Viaplays Joachim Boldsen.

Dagbladet spurte Norges Christian O'Sullivan om hva han tenkte om kritikken fra Boldsen.

- Vi er ikke fornøyde med sånn vi spiller forsvar i den første omgangen. Vi flytter ikke beina nok, og står ikke så kompakt som vi ønsker. Etter pausen synes jeg vi håndterer det bra, forklarer O'Sullivan til Dagbladet.

- Hvordan var stemningen i garderoben i pausen?

- Det er både konstruktiv kritikk, også er det lov å si at man ikke er fonøyd, for det vi gjør i første omgang er ikke bra nok. Da må det være lov å si fra, og det gjør vi. Det må folk tåle. Når folk ikke spiller bra nok, må man få høre det, svarer en ærlig O'Sullivan.

Bakerst hos Norge slet Torbjørn Bergerud som ble byttet ut allerede etter ni minutter. Kristian Sæverås reddet ikke mye mer, og til pause ble det igjen gjort et keeperbytte.

I andre enden storspilte Serbias målvakt Dejan Milosavljev.

Etter kampslutt uttalte landslagssjef Jonas Wille seg til Dagbladet om omgangene - som var totalt forskjellige fra Norges side.

- Vi snakker veldig om å være tydelige på en plan. Det er veldig lett å tro alt er feil, og gå i den fellen at vi må gjøre ting annerledes. Nøkkelen var intensiteten defensivt, den var ikke bra nok i starten, men veldig bra i andre. Alle er enig i denne gruppa om at det ikke var bra nok. Da er det takhøyde for å si fra, forteller Wille.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

Villdyret våknet

Akkurat som mot Nederland hevet Norge seg etter hvilen. Etter tolv minutter var de norske gutta oppe på uavgjort. Mye takket være Sander Sagosen var i fyr og flamme.

- Villdyret våkner, kommenterte Viaplays Daniel Høglund etter at Sagosen satte inn utlikningen til 22-22.

Med et snaut kvarter igjen ledet Norge for første gang i kampen, og de fortsatte å kjøre på.

Norge stengte igjen bakover, og hadde full kontroll mot slutten.

- Norge er ikke et lag som kommer ut i full galopp, for gutta vet at de har 60 minutter, oppsummerte Kjelling ved kampslutt.

- Den dagen vi finner ut av å spille førsteomganger, blir det skikkelig bra. Vi kom ikke opp i tempo før pause, og de fikk gjøre nesten som de ville. Etter pause ga vi keeperne bedre betingelser og spilte smartere angrepsspill. Da blir det enkelt å spille håndball, sa Gøran S. Johannessen til TV3. Han ble kåret til Norges beste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer