Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nær den verste tapsrekka siden før 2. verdenskrig: - De taper med to mål

Sliter stort.

SISTE SJANSE? Manchester United-manager Louis van Gaal kan i kveld lede storklubben til den verste tapsrekka på 79 år. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
SISTE SJANSE? Manchester United-manager Louis van Gaal kan i kveld lede storklubben til den verste tapsrekka på 79 år. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skru tida noen måneder tilbake, og de aller fleste Manchester United-supportere ville ha fortalt deg at dette er deres sesong.

At det er nå storklubben starter på veien tilbake mot storhetstida den opplevde under Sir Alex Ferguson.

Louis van Gaal så ut til å ha en klar og god plan for hvor laget skulle. Anthony Martial ble hentet inn på en rekordovergang. Også verdensmester Bastian Schweinsteiger ble kjøpt. Det samme gjorde Morgan Schneiderlin og Matteo Darmian.

Alt så usedvanlig lyst ut, spesielt siden regjerende mester Chelsea havnet i trøbbel fra første spark.

Fire på rad Men før Uniteds møte med nettopp Chelsea i kveld har mørket nok en gang senket seg over Old Trafford. Ekspertene hudfletter Louis van Gaal, mens nederlenderen selv ikke virker å ha noe godt svar på hvordan han skal få den enorme, røde skuta på rett kjøl.

Da laget tapte borte mot Stoke 2. juledag var det nederlag nummer fire på rad i alle turneringer. En slik rekke har ikke United sett siden 1961, ifølge Sky Sports.

Før 0-2 på Britannia Stadium ble det 2-3 for Wolfsburg og 1-2 for nyopprykkede Bournemouth og Norwich. De tre kampene før det endte uavgjort, noe som betyr at United ikke har vunnet en fotballkamp siden 21. november.

I kveld kan det altså bli enda verre.

Verste på 79 år Hvis United taper nok en gang, går de røde på sin verste tapsrekke siden laget ble ledet av Scott Duncan i 1936 - med andre ord siden før 2. verdenskrig eller før Sir Alex Ferguson ble født (1941) om du vil.

Skulle det skje, spørs det om Louis van Gaal må gjøre som David Moyes: Forlate Old Trafford som en taper.

TROR PÅ CHELSEA: Sky Sports-ekspert Paul Merson tror Chelsea vinner med to mål mot United i kveld. Foto: NTB Scanpix
TROR PÅ CHELSEA: Sky Sports-ekspert Paul Merson tror Chelsea vinner med to mål mot United i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fordelen for United før møtet med Chelsea er at klubben fortsatt har heng på teten i Premier League. Til tross for de svake resultatene nylig ligger djevlene bare ni poeng bak ligaleder Leicester og tre poeng bak fjerdeplasserte Tottenham (før dagens kamper).

Lagets nylige historikk mot Chelsea gir imidlertid ingen grunn til optimisme. United har ikke vunnet mot Guus Hiddinks lag de åtte siste møtene dem imellom.

Tror på Chelsea Sky Sports-ekspert og tidligere storspiller Paul Merson tror londonerne vil trekke det lengste strået i kveld.

- Chelsea, nå under ledelse av Guus Hiddink, har fått i gang maskineriet, og jeg forventer at de fortsetter på Old Trafford, til tross for at det er et hardt slag for dem at Diego Costa er suspendert. Jeg går for en klar borteseier og 2-0 til Chelsea, skriver Merson i sin Sky Sports-spalte.

• Uansett hvordan det går i kveld, skal det mye til for at United kopierer klubbens verste rekke med tap noensinne. Den kom i 1930, da klubben tapte 14 kamper (!) på rad.

• Manchester United-Chelsea sendes på TV 2 Sport Premium fra klokka 18.30.

IKKE I FORM: Wayne Rooney er langt fra i sin beste form, og har bidratt med lite for United de siste ukene. Foto: Rogan Thomson / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
IKKE I FORM: Wayne Rooney er langt fra i sin beste form, og har bidratt med lite for United de siste ukene. Foto: Rogan Thomson / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media