Nær døden etter bilulykke

Etter en bilulykke i fjor satt toppseriedommer Hege Lanes Steinlund (34) tre måneder i rullestol. Nå er hun tilbake på fotballbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er lykkelig over at jeg lever. Kollegaene mine trodde jeg var død da de så bilen jeg satt i. Det er et under at jeg er tilbake igjen, sier Hege Lanes Steinlund til Dagbladet.

Innesperret

Frontkollisjonen skjedde i 90-sonen mellom Setermoen og Bardufoss 24. mars i fjor.

- Jeg var på vei til lærerjobben på Bardufoss videregående skole da ulykken skjedde. En motgående bil fikk plutselig en sleng etter en forbikjøring, og traff meg rett i fronten. Bilen min ble kastet ut av veien, langt ut på et jorde, sier Hege om sjokkopplevelsen for et drøyt år siden.

I 50 minutter satt hun innesperret i bilvraket.

I rullestol

- To kollegaer som kom til ulykkesstedet like etterpå, trodde jeg var død. Jeg var nær ved å gi opp og sovne hen, men greide å holde meg våken. «Nå må du skjerpe deg, jente!» sa jeg til meg selv hver gang jeg holdt på å miste bevisstheten, sier Hege.

Etter å ha blitt skåret løs fra bilvraket, ble hun sendt i helikopter til Universitetssykehuset i Tromsø.

- Der ble det konstatert to blødninger i hodet, knust kneskål og høyre bein, brukket arm og skade på venstre vrist. Alt ble gipset, bortsett fra høyre arm. I tre måneder satt jeg i rullestol, og var fullstendig pleietrengende. I slutten av juni i fjor var jeg ute av rullestolen, sier Hege.

Siden har hun trent seg opp igjen, sakte men sikkert. I forrige måned var hun tilbake på fotballbanen, på La Manga.

Tidligere midtstopper

- Der dømte jeg Team Strømmen- Sandviken og var på linja da Fløya møtte Røa. Håpet er å være tilbake som toppseriedommer i slutten av mai. Akkurat nå har jeg forbud mot å løpe etter et inngrep i det høyre kneet. Den venstre foten hemmer meg også. Jeg er ikke bra, men skal tilbake både som toppseriedommer og internasjonal assistentdommer, sier Hege. Hun er gift tobarnsmamma, jobber som lærer på Bardufoss videregående skole og har spilt back og midtstopper for Furuflaten.

Fotballdømmingen startet hun med så tidlig som i 1986. Nå har hun vært toppseriedommer i ti år, og FIFA-assistentdommer siden 1997.

- Hele tida etter ulykken har jeg tenkt fotball. Ønsket om å dømme igjen driver meg i treninga, sier Hege Lanes Steinlund til Dagbladet.

TAKKER LIVET: - Jeg er lykkelig over at jeg lever, sier Hege Lanes Steinlund. Her i sykesenga på Universitetssykehuset i Tromsø etter bilulykken.
ULYKKESBILEN: I 50 minutter satt Hege Lanes Steinlund fastklemt før hun ble skåret løs og sendt til sykehus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer