Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- «Nær døden»-opplevelse

Northug husker ikke sisterunden, Gjerdalen på tredje.

En rolig åpning reddet 3.-plassen for Tord Asle Gjerdalen i fellesstarten i verdenscupfinalen i Santa Caterina søndag.

Han lot «toget» gå i åpningen, og hadde derfor mye å gi etter hvert. Avslutningen var det virkelig klasse over.

Franske Vincent Vittoz ledet fra start til mål. Ham var det ingenting å gjøre noe med. Lukas Bauer prøvde å ta opp jakten mot slutten, men var sjanseløs mot den råsterke franskmannen.

- Jeg satset på en rolig åpning i motsetning mange av de andre som raste forbi meg på de første kilometerne. Etter hvert begynte det å løsne litt. Jeg begynte å plukke løpere. Det var moro og ga ekstra krefter, forklarte Tord Asle Gjerdalen til NTB etter den flotte tredjeplassen.

Han var 52,1 sekunder bak Vittoz i mål. Fram til Bauer var det snaue 34 sekunder. De to var det ikke noe å gjøre noe med, men mot slutten gikk han fra italienske Valerio Checchi med 13 sekunder, og det var sterkt.

Løsnet

- Det løsnet skikkelig for meg da det gjensto seks kilometer. Da skuffet jeg på, men jeg merket kjøret, for det gikk litt tyngre mot slutten igjen, sa Gjerdalen.

Han fikk med seg Simen Østensen og Petter Northug like før passering 15 kilometer, men først måtte Northug slippe og deretter Østensen. Sistnevnte gikk likevel inn til til en flott 5.-plass, mens Northug fikk det veldig tungt på slutten og endte som nummer åtte.

BRILLEFINT: Tord Asle Gjerdalen fulgte opp andreplassen fra fredag med en tredjeplass på dagens 20-kilometer. Foto: AP/SCANPIX
BRILLEFINT: Tord Asle Gjerdalen fulgte opp andreplassen fra fredag med en tredjeplass på dagens 20-kilometer. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Dette var en «nær døden»-opplevelse. Jeg var så sliten at jeg knapt nok husker at jeg gikk sisterunden. Egentlig er jeg ikke god nok til å være med på det kjøret dette ble i klassisk, så jeg hang med på viljen, og det er en styrke i seg selv, sa Northug til NTB.

Han var kjempefornøyd med innsatsen, selv om han fikk det kjempetungt på de siste fem kilometerne.

- Det er stort for meg å klare en åttendeplass i et klassiskrenn som dette.

Høyt og tungt

- Jeg merket at det er høyt her. Det gjorde dette til et tungt løp. Jeg fikk det litt mot slutten og merker at jeg har mer å hente på det kondisjonsmessige. Derfor kommer kondisjonstreningen til å bli prioritert i tiden som kommer, sa Gjerdalen.

Vittoz fikk ett minutt og 15 sekunder bonus før søndagens jaktstart, mens Gjerdalen bare sikret seg ti sekunder.

- Er det rettferdig?

- Bonussekunder blir vel aldri helt rettferdig, men jeg tror nok det er et system som er kommet for å bli. Det er ingen tvil om at det er med på å sprute opp løpene, mente Gjerdalen.

- Hva med jaktstarten søndag?

- Dersom jeg har like gode ski på jaktstarten som jeg hadde på denne fellesstarten så kan det bli bra, sa Norges bestemann på lørdagens 20 kilometer.

Veldig bra

- Jeg synes det gikk veldig bra i dag, sa Simen Østensen til NTB etter sin 5.-plass.

- Jeg prøvde å gå så jevnt som mulig hele tiden. Det var viktig at jeg passet på ikke å gå meg stiv. I den gruppen jeg var i gikk det jevnt hele veien, og det passet meg veldig bra, la han til.

Alle de norske løperne tok det rolig ut fra start, men bortsett fra de tre som plasserte seg blant de ti beste, klarte ingen av de andre å markere seg. Jens Arne Svartedal gikk inn til 30.-plass, mens de andre norske deltakerne endte langt ned på resultatlisten.

Søndag avsluttes verdenscupen for menn med 15 kilometer jaktstart i Santa Caterina.

(NTB)

FERDIG: Petter Northug måtte geleides bort etter målgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media