Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nær elgen-opplevelse for joggende Ståle

- Rakk ikke skvette.

(Dagbladet.no): Ståle Solbakken er akkurat kommet hjem til Danmark etter ferie i gamlelandet.

Før han avsluttet ferien i Norge, tok han seg en joggetur i Hamar-traktene. Der fikk FC København-treneren et sjeldent intimt møte med en elg.

- Jeg var ute og tok en løpetur i går formiddag. Så kom det en elg og passerte bare tre meter unna meg, sier Solbakken til Dagbladet.no.

Bare jogget videre

Og selv om hedmarkingen Solbakken er vokst opp i elgeland, har han ikke møtt det digre dyret på nært hold før.

Slikt kunne jo skremt hvem som helst, men enten er Solbakken sjeldent modig, eller så er han rett og slett litt treig i oppfattelsen. For han lot seg ikke vippe av pinnen.

- Nei, jeg rakk faktisk ikke å skvette. Jeg bare jogget videre, og det gjorde elgen også, sier han.

- Ingen ny Grøndalen

IKKE LETTSKREMT: Ståle Solbakken sier han ikke rakk å skvette da han møtte en elg på joggetur i Hamar-traktene i går. Foto: EPA/Scanpix
IKKE LETTSKREMT: Ståle Solbakken sier han ikke rakk å skvette da han møtte en elg på joggetur i Hamar-traktene i går. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Dagbladet.no fikk et tips om at FCK-treneren skulle ha blitt jaget av en sinna elg, men FCK-treneren avdramatiserer møtet med det mektige dyret.

- Elgen tok seg også en joggetur og passerte tre meter foran nesa på meg. Det var ikke mer dramatisk enn det, sier Solbakken.

- Så det var ikke noen ny Svein Grøndalen-episode?

- Dette var definitivt ikke en ny Grøndalen, nei, humrer Solbakken.

Beryktet elgforfall

Svein Grøndalen sto bak norgeshistoriens mest legendariske landslagsforfall i 1980. Han ringte landslagstrener Tor Røste Fossen og fortalte at han ikke kunne spille fordi han var angrepet av en elg.

Grøndalen kastet seg utfor en skråning for å unngå den angripende elgen, og rev opp en stor flenge i låret i fallet.

- Det var forresten den eneste taklingen jeg trakk meg fra i hele min karriere, fortalte Grøndalen, som var kjent som en tøff backtype, til Aftenposten i 1999.

image: Nær elgen-opplevelse for joggende Ståle
LIKE UREDD: Heller ikke elgen virket videre skremt av møtet med fotballtreneren, og jogget rolig videre, forteller Solbakken. Vi plikter å gjøre oppmerksom på at denne elgen er fotografert på Meråker, og den har sannsynligvis ikke engang hørt om Ståle Solbakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media