Jakob Ingebrigtsen knuste europarekorden

Nær ny verdensrekord

Jakob Ingebrigtsen (22) satte ny europarekord på mile i Diamond League-finalen.

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen knuste europarekorden på engelsk mil i Eugene. Foto: NTB
STJERNE: Jakob Ingebrigtsen knuste europarekorden på engelsk mil i Eugene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jakob Ingebrigtsen vant og tok europeisk rekord på mile. 22-åringen løp inn på tida 3,43,73.

- Jeg håpte å løpe under 3:46. Det var mer en test for meg selv. Så det er ikke så nøye hva tiden ble. En relativt konservativ åpning, sett i forhold til resultatet. Så testet jeg meg selv på slutten for å se hva jeg kunne. Det ble som jeg håpet, sier Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen la seg i tredjeposisjon fra start, og holdt seg tett i ryggen på den første haren.

- Han har fått en perfekt åpning, kommenterte NRKs Jann Post.

Etter 800 meter var den ene haren ferdig, og Ingebrigtsen lå perfekt plassert i ryggen på den andre haren. Bak fulgte Yared Nuguse.

KRYSTALLKLAR: Jakob Ingebrigtsen var ikke nådig da han vurderte formen til Dagbladets reporter. Reporter: Stian With. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Gilje Nordås med pers

- Det flyter bra for Ingebrigtsen i dag, kommenterte Post.

Ingebrigtsen var nær ved å ta verdensrekorden til El Guerrouj.

- Det er en litt ekkel situasjon å være i for Jakob Ingebrigtsen. Når du kjemper for verdensrekorden og har med deg en mann, sier Post.

Narve Gilje Nordås endte på sjuende plass. Med tida 3,48,06 satte han ny personlig rekord.

- Det var ikke så ille. Jeg er fornøyd med hvordan kroppen kjentes. Det var ikke veldig bra løp med tanke på flaks eller taktisk utførelse. Var greit å legge seg bak, men var konstant klabb og babb, sier Nordås til NRK.

Ingebrigtsen tok den norske rekorden på distansen i juni i fjor. Under Bislett Games løp Ingebrigtsen inn til 3,46,46. Steve Cram har europarekorden med tida 3,46,32. Verdensrekorden lyder 3,43,13 og innehas av Hicham El Guerrouj.

Jakob Ingebrigtsen forteller om den ferske verdensrekorden, treningsfilosofien som «hele» verden prøver å kopiere og Dagbladets reporter prøver å holde følge med den norske løpestjerna på en «rolig» løpetur. Reporter: Stian With. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Avviste rekordforsøk

22-åringen fra Sandnes avviste før løpet at han skulle prøve seg på verdensrekorden til Hicham El Guerrouj som lyder 3,43,13.

- Nei, det er nok ikke det. Hayward Field er en vanskelig bane, når det er 300 meter igjen er det alltid motvind. Så det kommer an på, vi må være heldige i et par runder. Hvis ikke har vi et bra løp. Jeg tror man må løpe fort for å vinne her, sa Ingebrigtsen før løpet.

TOK SEG GOD TID: Jakob Ingebrigtsen møtte Dagbladet under et arrangment på Bislett Stadion i begynnelsen av uka. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
TOK SEG GOD TID: Jakob Ingebrigtsen møtte Dagbladet under et arrangment på Bislett Stadion i begynnelsen av uka. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Søndag skal Ingebrigtsen etter planen løpe 3000 meter. Tidligere denne uka sa Sandnes-løperen at han ville bruke neste sesong til å prøve seg på flere verdensrekorder.

- Hvis jeg skal ta så mange rekorder som mulig, så må man begynne i en ende. Nå gikk både 2000 meter og to mile på første forsøk, så nå slipper jeg forhåpentligvis å løpe det på en god stund og kan heller rette fokuset på andre distanser, sa han til Dagbladet.

- Akkurat nå er fokuset på 1500 meter og mile, kanskje. En 3000 meter kan jeg prøve meg på neste år. Når jeg er fornøyd med det, så kan jeg kanskje forsøke på 5000 og de lengre distansene, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer