DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Vis mer

Petter Northug

Nær venn: - Feil å si at det kom som en overraskelse

Petter Soleng Skinstad (30) fikk sjokk da han først hørte gårdagens nyheter om Petter Northug. Skinstad sier at det har vært mye rykter om hva den tidligere skikongen har gjort på fritida.

Publisert
Sist oppdatert

- Man tenker bare nei, nei, nei. Du blir slått ned i bakken og blir matt. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om det. Det er trist og leit, sier Petter Skinstad til Dagbladet om nyheten som kom i går kveld.

Skinstad er en profilert mann i skimiljøet og har vært nær venn av Petter Northug i en årrekke. De to har også vært kollegaer, og har blant annet jobbet sammen under TV 2s skisendinger.

- TRAGISK: Kommentator og journalist i den svenske avisa Expressen forteller om reaksjonene i vårt naboland dagen etter nyheten om Petter Northug sprakk. Video: NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer

Skinstad forteller at nyheten kom som et sjokk, og har vanskeligheter med å sette ord på det som har skjedd.

På tross av den plutselige nyheten, forteller Skinstad at han heller ikke kan være helt overrasket over det som har skjedd.

- Det blir feil å si at det kom som en overraskelse. Det har jo vært mye rykter om hva Petter har gjort på fritida og det har ikke nødvendigvis bare vært positive rykter, forteller han.

Vil hjelpe

Fredag kom nyheten om at Northug hadde blitt stoppet av politiet etter å ha kjørt i 168 km/t i en 110-sone. I tillegg ble det gjort funn av kokain i leiligheten hans. Tidligere samme dag var Petter Northug barneinstruktør på en sommerskiskole i Trysil.

Etter at nyheten ble kjent, har Skinstad vært i tett dialog med Northug. Til Dagbladet sier Skinstad at han har vært ærlig overfor kompisen om hva han syntes om situasjonen.

<strong>VIL HJELPE NORTHUG:</strong> TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.
VIL HJELPE NORTHUG: TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad. Vis mer

På tross at han fordømmer det Northug har gjort, vil han nå gjøre alt for å hjelpe en av sine nærmeste venner.

- Vi har hatt en dialog siden i går kveld. Jeg har signalisert til han at jeg er tilgjengelig. Jeg vil hjelpe han med å få et bedre liv, forteller TV 2s skiekspert og fortsetter:

- Det er min oppgave å være med og hjelpe han. Det er en person som skal ivaretas, ikke vendes ryggen til.

Håper på møte

Northug har siden han la skiene på hylla i desember 2018 jobbet med å utvikle egen merkevare. Ved siden av treningsklær og skiutstyr har Northug det siste året lansert treningsbriller som flere kjente skinavn bruker.

Nå har Northug en uviss framtid i vente på flere arenaer. Uno-x har allerede avsluttet samarbeidet med trønderen.

- Vi inngikk en avtale med Northug og så fram til det samarbeidet, og nå innser vi at nok Petter må konsentrere seg om andre ting. Avtalen vil innen kort tid bli avsluttet, sa sykkelsjef i Uno-X Pro Cycling, Jens Haugland, til Adresseavisen lørdag morgen.

Skinstad sier han ikke vet hvor Northug oppholder seg for tiden, men påpeker at han blir godt tatt vare på.

- Jeg håper jeg også får møte han i nær framtid, forteller Skinstad.

Skinstad avslutter intervjuet med å si følgende:

- Du får mye tilbud når du heter Petter Northug. Det er ikke alltid like lett å si nei til alt, sier Skinstad.

Til TV 2 sier skieksperten at han har dårlig samvittighet.

- Jeg har selv dårlig samvittighet for at jeg ikke har klart å gripe inn og påvirke i en annen retning tidligere. Jeg synes det er både feigt og dårlige ledelse av dem som nå går ut og trekker seg vekk fra Petter.

TIDLIGERE LAGKAMERAT: Øystein Pølsa Pettersen under 50 km klassisk i NM på Lygna
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIDLIGERE LAGKAMERAT: Øystein Pølsa Pettersen under 50 km klassisk i NM på Lygna Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Tidligere Northug-lagkamerat, Øysten «Pølsa» Pettersen, har blant annet skrevet dette på Instagram.

- Min erfaring er at når du virkelig driter deg ut, så trenger man ikke først og fremst trøst eller sympati. Ei heller et hylekor med fordømmelse. Det man trenger er folk som kan hjelpe deg med å stokke kortene dine slik at du kan komme deg tilbake på det sporet du vil, skriver den tidligere langrennsløperen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer