Europa League

Nære ny Europa-bragd

En fantastisk scoring av Albert Gronbaek sjokkerte PSV i den første omgangen, men den nederlandske storheten slo tilbake. Like før slutt misset Glimt på en vill sjanse.

JUBELSCENER: Bodø/Glimt-leiren kunne juble etter 1-0 mot PSV. Foto: AP
JUBELSCENER: Bodø/Glimt-leiren kunne juble etter 1-0 mot PSV. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • PSV Eindhoven - Bodø/Glimt 1-1 (0-1)

PHILIPS STADION (Dagbladet): Albert Gronbaek stilnet en hel stadion da han like før pause vartet opp med en dansk lekkerbisken fra hjørnet av sekstenmeteren.

Ledelsen tatt i betraktning, så var det PSV som styrte det meste på sin hjemmebane. Glimt holdt unna i en time, men måtte til slutt se nullen ryke da Cody Gakpo kom alene igjennom og satte inn utlikninga.

1-1 ble også sluttresultatet, i en kamp som Kjetil Knutsen mest sannsynlig vil være fornøyd med ett poeng, til tross for en gigantisk Glimt-sjanse på tampen. Hugo Vetlesen bommet nærmest alene med keeper.

- Der og da var det shit ikke å sette den. Jeg er litt udyktig med tanke på at keeper gambler såpass mye. Det er veldig lett å si at jeg skulle lagt den tilbake. Jeg får et godt treff, og på en vanlig dag pleier jeg å score, forteller Vetlesen.

FORTVILER: Hugo Vetlesen fortviler etter å ha bommet på en kjempesjanse i sluttfasen. Foto: NTB
FORTVILER: Hugo Vetlesen fortviler etter å ha bommet på en kjempesjanse i sluttfasen. Foto: NTB Vis mer

- Er dere fornøyd med ett poeng?

- Ja, utover i andre omgang er vi det dominerende laget. Det er vi som styrer kampen. Det er vi som tar føringen og får sjanser. Hadde vi klart å dominere i 90 minutter, så hadde det vært enda bedre. Men jeg synes den andre omgangen skal vi ta med oss. Da viser vi karakter og tør å være oss selv.

Dansk magi

Glimt sisteskanse Nikita Haikin kom i sentrum i den første omgangen på Philips Stadion. Først vartet han opp med to gode redninger, før han på godt norsk var på «bærtur» ute på tjue meter. Ved første øyekast kunne det se ut som han felte Vertessen, men den bulgarske dommeren blåste ikke i fløyta.

- Der er Haikin god og heldig, konkluderte Viaplays fotballkommentator, Kasper Wikestad, på Twitter.

Femten minutter før pause var Haikin igjen heldig. Keeperen ga en farlig retur på et langskudd, og det var bare udyktighet fra Vertessen på returen som gjorde at det ikke sto 1-0.

- Det er mirakuløst at den ikke går inn! sa kommentator Roar Stokke på Viaplay.

Men så smalt det i den andre enden. Etter ikke å ha skapt noe som helst i kampen, plukker Glimts ferske danske, Gronbaek, opp ballen på hjørnet av sekstenmeteren til PSV. Dansken ser opp, sikter, og bøyer ballen i det lengste hjørnet.

- Det er et eventyr av en scoring! sier kommentator Roar Stokke i Viaplay.

- En helt fantastisk scoring. En perfekt bue over keeper, sier Pål André Helland i studio ved pause.

Ned på jorda

- Det er hinsides muligheter. Men vi må like å stå i dette. Det er en følelse her at vi er konkurransedyktige. Det er en god følelse, sa Kjetil Knutsen til Viaplay i pausen.

1-0: Dansk magi servert Albert Gronbaek. Foto: AP
1-0: Dansk magi servert Albert Gronbaek. Foto: AP Vis mer

Til tross for 1-0 til Glimt var det PSV som styrte det mest i den første omgangen - og kampbildet var det samme i den andre. Forskjellen i den andre halvdelen var at PSV gjorde sjanser om til mål.

Det sto en time på klokka, da Gakpo ble spilt alene igjennom og satte sikkert inn 1-1.

Hjemmelaget presset på, og Glimt forsvarte seg heroisk. Kjetil Knutsens menn vartet opp med noen farlig kontringer, men fant aldri veien til seiersmålet.

1-1: Cody Gakpo setter ballen i mål. Foto: Reuters
1-1: Cody Gakpo setter ballen i mål. Foto: Reuters Vis mer

Så kom scenen som hele Bodø og halve Eindhoven sikkert vil snakke om etterpå. Tre minutter på overtid fikk Hugo Vetlesen en eventyrlig mulighet til å gi 2-1. Salvesen gjorde et godt forarbeid, sendte ballen inn i feltet, der Vetlesen sto helt alene på fem meter. Han skulle bare putte den i mål, men klarte utrolig nok å treffe keeper.

- Det er alle sjansers mor! sa Pål André Helland i Viaplay-studio etterpå.

Likevel sto han fast:

- Dette er en ekstrem sterk prestasjon av Glimt.

God

Midtstopper Marius Lode var fornøyd med det ene poenget.

- Det hadde vært deilig med tre poeng. Samtidig synes jeg vi gjør en god prestasjon, sier han til Viaplay.

Trener Kjetil Knutsen var tilfreds etterpå.

- Fantastisk å være i Europa å få spille disse kampene. Det er læring på høyt nivå. Totalen er at vi gjennomfører en ganske bra bortekamp, sier Kjetil Knutsen til Viaplay etterpå.

Europa League

Arsenal11002-13
Bodø/Glimt10101-11
PSV Eindhoven10101-11
Zürich10011-20

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer