Tennis:

- Nærmer seg de store

Casper Ruud (22) er rangert som nummer 14 i verden på ATP-rankingen. Tennis-ekspert er klar i talen på hva som skal til for at nordmannen skal nå helt opp til de beste på rankingen.

SUKSESS: Casper Ruud vant finalen i Swiss Open søndag formiddag. Foto: Peter Schneider/AP/NTB
SUKSESS: Casper Ruud vant finalen i Swiss Open søndag formiddag. Foto: Peter Schneider/AP/NTB Vis mer
Publisert
  • Casper Ruud-Hugo Gaston 6–3, 6–2

Casper Ruud fortsetter å imponere på tennisbanen. 22-åringen vant søndag formiddag nok en ATP-tittel i sveitsiske Gstaad. Det var hans andre ATP-tittel på kort tid ettersom han vant i svenske Båstad forrige helg.

Gstaad-turneringen var en såkalt ATP 250-turnering, som er de lavest rangerte turneringene på ATP-touren. De går under ATP-500 og ATP-1000, mens Grand Slam-turneringen er de høyest rangerte.

- Dette var nok den tøffeste kampen i løpet av disse to ukene. Hugo spiller veldig raskt og lar deg ikke få så mye rytme i spillet. Han spiller variert og selv om det ble 6-3, 6-2, hadde han mange sjanser, sa Ruud til arrangøren etter kampen.

Motstanderen søndag var den franske 20-åringen Hugo Gaston. Franskmannen er rangert som nummer 155 i verden.

REAKSJON: Denne reaksjonen fra en tennis-fan går nå sin seiersgang på internett, etter French Open-triumfen til Novak Djokovic. Video: Rødt Kort Vis mer

Ruud fortsetter altså å samle ATP-titler. Neste uke venter en ny turnering, denne gangen i østerrikske Kitzbühel. Med andre ord kan nordmannen fullføre et hat trick med seier i Østerrike.

Tidligere norgesmester i tennis, Christer Francke, er svært imponert over Ruuds prestasjoner.

- Han er veldig stabil og leverer fantastisk i hver eneste turnering han spiller. Det er imponerende at han vinner så mye som han gjør og å spesielt vinne to turneringer på rad, sier han til Dagbladet.

Stjerna Novak Djokovic topper for øyeblikket ATP-rankingen, foran russiske Daniil Medvedev og den spanske stjerna Rafael Nadal. Ruud er i nærheten av dem, mener tennis-eksperten.

RANKING: Christer Francke mener at Casper Ruud ikke er langt bak de aller beste. Foto: Martin Bureau/AFP
RANKING: Christer Francke mener at Casper Ruud ikke er langt bak de aller beste. Foto: Martin Bureau/AFP Vis mer

- Han er ikke langt bak dem. Casper har vist at han spiller jevnt med dem, i hvert fall på grus. Så det handler om å hamle opp med de beste på de litt raskere dekkene også, sier han og fortsetter;

- Det som gjenstår nå er å få dette ut i Grand Slam. Men det første målet hans er nok å komme seg innenfor topp 10 (på ATP-rankingen), sier han.

Francke tror at Ruud spiller alle grusturneringene nå for å klatre på seedingen, og at det er derfor han ikke spiller OL. Han svarer følgende på spørsmålet om troen på 22-åringen som verdens beste tennisspiller i framtida:

- Jo da, alt er mulig. Nå leder Djokovic ganske kraftig, så han ligger nok på topp en god stund til. Så han og Medvedev er vanskelig å gjøre noe med akkurat nå, men bak der igjen er det spillere Casper kan slå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer