Dagbladet erfarer:

Nærmer seg fransk klubb

Det skal være lite som gjenstår før Patrick Berg (24) bytter ut Eliteserien med Ligue 1. Dagbladet meldte i går kveld at klubbene var svært nære en enighet og i dag tidlig melder flere medier at overgangen er i boks.

TAKKER AV: Kampen mot Mjøndalen ser ut til å ha blitt den siste for Patrick Berg i Glimts farger for denne gang. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAKKER AV: Kampen mot Mjøndalen ser ut til å ha blitt den siste for Patrick Berg i Glimts farger for denne gang. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld kunne Dagbladet melde at Bodø/Glimt og Lens var svært nærme en enighet rundt en overgang for midtbanejuvelen Patrick Berg.

Det skal ha ført til at Berg allerede kan være på vei ned til den franske klubben for å gjennomføre de obligatoriske testene før han omsider setter sin signatur på en kontrakt med Ligue 1-klubben.

I morgentimene fredag ser de fleste detaljene ut til å være på plass og den vanligvis troverdige Fabrizio Romano melder at Lens er enige med Glimt. Berg skal ha signert en kontrakt som trekker seg til 2026.

Ifølge det Dagbladet får opplyst, skal en eventuell overgangssum ligge på mellom 4 og 4,5 millioner euro for Berg, hvilket tilsier mellom 40 og 46 millioner kroner - dersom overgangen skulle gå i orden.

Nettavisen har tidligere omtalt interessen fra den franske klubben, mens også Dagbladet er kjent med at interessen fra Lens har pågått over en periode.

Patrick Berg har ikke besvart Dagbladets henvendelser torsdag kveld. Det har heller ikke daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen eller Bergs agent, Atta Aneke. Heller ikke Bergs far, Ørjan Berg, har besvart Dagbladet.
Team manager i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen, ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

Berg ble denne sesongen gitt prisen som årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten. Han har denne sesongen, så vel som den forrige, vært en av ligaens absolutt beste spillere fra sin midtbaneposisjon.

GRÅTKVALT: Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino med gråtkvalt hyllest. Video: Fredrik N. Filtvedt. Reporter: Jonas Giæver. Vis mer

Sammen med Bodø/Glimt har han styrt klubben til to strake seriegull, og vært med på et eventyr som blant annet har inneholdt den famøse 6-1-seieren over José Mourinho og Roma på Aspmyra i UEFA Conference League.

Berg har også rukket å få sin landslagsdebut, og står med ni kamper for Ståle Solbakken siden debuten mot Gibraltar i mars. Både hans far, Ørjan, og hans bestefar Harald har alle representert Norge på A-landslagsnivå.

Lens, som nå ligger an til å bli Bergs nye arbeidsgiver, ligger på sjetteplass i den franske toppdivisjonen. De er fem poeng bak Marseille på andreplass, som innehar den ene Champions Ligue-plassen.

Klubben trenes av Franck Haise, som innehar sin første trenerjobb på fulltid i Ligue 1. Han har tidligere vært assistent og midlertidig trener i Lorient.

Ligue 1 ledes av suverene Paris Saint-Germain, som har en luke på 13 poeng ned til neste lag på tabellen, hvilket er nevnte Marseille.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer