Nærmer seg historisk kamp

Jack Hermansson forteller om hvordan det var på Fight Island. I tillegg sikter han mot å bli historisk i norsk UFC-sammenheng.

HJEMME: Jack Hermansson er hjemme i Norge etter å ha vunnet sin UFC-kamp på Fight Island. Her avbildet i karantene etter å ha kommet hjem fra Abu Dhabi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HJEMME: Jack Hermansson er hjemme i Norge etter å ha vunnet sin UFC-kamp på Fight Island. Her avbildet i karantene etter å ha kommet hjem fra Abu Dhabi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag imponerte den norsk-svenske MMA-utøveren Jack Hermansson (32) da han vant storkampen mot amerikanske Kelvin Gastelum i UFC. Han vant kampen etter ett minutt og 18 sekunder etter at Gastelum måtte gi seg.

Det var Hermanssons effektive «heel hook» som sørget for seieren. Det vil si at han låser av kneet til motstanderen og tar et godt grep rundt hælen. Det kan føre til at sener i kneet blir revet av, med mindre motstanderen gir seg, noe Gastelum gjorde.

Under kampen fikk Hermansson ikke ett eneste slag mot seg, og virket å ha full kontroll.

- Det var utrolig deilig, med tanke på at jeg ikke hadde gått kamp siden september og det endte med tap den gangen, sier Hermansson til Dagbladet.

Sikter mot tittelkamp

Da han gikk på tap mot amerikaneren Jared Cannonier, sa Hermansson at han ikke var god nok til å gå tittelkamp i mellomvektsklassen. Nå har alt endret seg for 32-åringen.

- Jeg tror jeg har kapasitet til å slå alle i divisjonen. Men man må prestere på kommando akkurat den kvelden, og alt må klaffe. Nå er selvtilliten på topp, og jeg er klar for oppgaven, sier Hermansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer