- Nærmer seg med museskritt

Bestemann Jacobsen sikret trolig hoppuka.

(Dagbladet.no): Andreas Kofler ledet hopprennet i Engelberg etter førsteomgang, men var uheldig og falt på 139 meter i andrehoppet, og ble til slutt nummer seks.

Sveitseren Andreas Kuettel vant rennet på hjemmebane, med et hopp på 136 meter i andreomgang.

– En herlig julegave for meg, og det var selvfølgelig spesielt å få lov til å vinne her i Engelberg. Nå blir det et par dager med julefeiring før hoppuken tar til, sa sveitseren, ifølge NTB.

En svak norsk førsteomgang ødela mye av mulighetene for julejubel i Norges hoppleir.

Anders Jacobsen hoppet lengst av de norske da, og et andrehopp på 130 meter sikret ham tiendeplass, Jacobsens nest beste plassering denne sesongen.

– Det er ikke noe topphopping, men man nærmer seg med museskritt. Det er en ny topp 10-plassering og vi får ta det med oss, sa Anders Jacobsen til NRK etter rennet.

Hilde på nye ski

Norges mest formsterke hopper Tom Hilde var nødt til å hoppe på nye ski etter at den ene brakk under kvalifiseringen, og det viste seg å ikke være et heldig utgangspunkt.

BEST AV DE NORSKE: Anders Jacobsen tok tiendeplassen i et ellers ordinært norsk renn etter en svak førsteomgang. Foto: AP/SCANPIX
BEST AV DE NORSKE: Anders Jacobsen tok tiendeplassen i et ellers ordinært norsk renn etter en svak førsteomgang. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Hilde klarte bare 118 meter, og lå på 23.plass før andre omgang.

Ett hopp så imidlertid ut til å være nok for Hilde til å venne seg til skiene, og i andrehoppet slo han til med 132 meter, og tok et stort hopp opp resultatlistene. Hilde ble nummer elleve.

Gregor Schlierenzauer tok andreplassen, mens sesongens suverene ener, Thomas Morgenstern, fikk en imponerende seiersrekke brutt med sin tredjeplass.

Bjørn Einar Romøren skuffet stort, og med 115,5 meter i første omgang måtte Hosle-hopperen se finaleomgangen fra tribuneplass.

Jacobsen og Pettersen trolig med til hoppuka

Etter søndagens verdenscuprenn i Engelberg har trolig regjerende hoppukevinner Jacobsen sikret seg én av to ledige plasser.

Tiendeplassen i Sveits viser at Jacobsen nærmer seg godformen. Det skal mye til for at hoppledelsen ikke tar med Ringkollen-hopperen.

Verre er det med veteranen Roar Ljøkelsøy. Han skuffet med 34.-plass og kan miste plassen til Bystøl som har jobbet godt den siste tiden.

– Det er overveldende sannsynlig at Roar blir med til hoppuken, men han sliter og er veldig langt unna toppformen. Lars jobber godt og kan være en aktuell mann, selv om hoppuken nok kan komme litt for tidlig, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren er begge inne blant de ti beste i verdenscupen og er forhåndskvalifisert til rennet i Oberstdorf 30. desember. Begge er bankers på det norske laget til den tysk-østerrikske hoppuken.

Andreas Vilberg er også klar. Han har tatt kjøkkenveien via suksess i kontinentalcupen. Det sikret Norge en ekstra plass i hoppuken, og den har Jardar-hopperen naturligvis sikret seg.

Anders Bardal er nummer 15 i verdenscupen og er som regel blant topp 20 i hvert eneste vc-renn. En slik hopper kommer du ikke utenom i laguttaket.

Etter det NTB forstår har også Sigurd Pettersen sikret seg plass på hoppukelaget etter 22.- og 24.-plass i Engelberg.

(Dagbladet.no/NTB)

FALT: Østerrikeren Andreas Kofler ledet etter første, og så ut til å sikre seieren med et svev på 139 meter. Men så falt han.