Nærmer seg rekord

Manchester United lå under til pause, men på fire minutter var kampen snudd. Nå nærmer de seg en utrolig rekord.

REKORDMANN? Ole Gunnar Solskjær kan lede Manchester United til en ellevill rekord. Foto: NTB Scanpix
REKORDMANN? Ole Gunnar Solskjær kan lede Manchester United til en ellevill rekord. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Aston Villa - Manchester United 1-3 (1-0)

Aston Villa ledet til pause, men så bestemte Bruno Fernandes og Mason Greenwood seg for å snu kampen. Straffescoringen til Fernandes betyr at han nå tangerte en tidligere Premier League-legende.

Portugiseren har nå scoret 27 mål i alle turneringer denne sesongen. Det er like mange som tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard scoret i 2009/10-sesongen.

Kan ta rekord

Om Manchester United vinner den siste bortekampen de har igjen denne sesongen vil de slå en utrolig rekord.

Solskjær og co. er ubeseiret på bortebane i Premier League denne sesongen. Manchester United har ikke tapt borte i ligaen på hele 25 kamper.

Både Arsenal og Preston North End har klart det utrolige å gå ubeseiret på bortebane. Arsenal i 2001/02-sesongen og Preston North End i 1988/89.

Ved tap ville Manchester City vært klare som ligamestere. Seieren gir United 70 poeng, seks og sju mer enn Chelsea og Leicester som har én kamp mer spilt. City røk 1-2 for Chelsea og fikk sin gullfest utsatt lørdag.

- Det hadde vært kjedelig med fest i Manchester i kveld, for å si det sånn, sa en fornøyd Solskjær til TV 2.

Kom under

Det var som ventet bortelaget som dominerte banespillet på Villa Park, men etter en relativt jevn start på oppgjøret var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen.

Bertrand Traore, som også scoret i det motsatte oppgjøret, mottok ballen, vendte lekkert opp og banket ballen opp i krysset, utakbart for Dean Henderson.

Bortelaget fortsatte å dominere banespillet, men sleit med å komme til de aller største mulighetene.

Etter 38 minutter tråklet gjestene seg inn i Villas boks, og Rashford prøvde lykken. Dessverre for han gikk ballen rett på Villas sisteskanse.

I FORM: Edinson Cavani er virkelig i scoringsform for tiden. Foto: REUTERS/Shaun Botterill
I FORM: Edinson Cavani er virkelig i scoringsform for tiden. Foto: REUTERS/Shaun Botterill Vis mer

Drøye minuttet etterpå var Mason Greenwood farlig frampå. Fra spiss vinkel testet han skuddfoten, men igjen var Martinez i Villa-buret fint nede og fikk avverget.

Snuoperasjon

Den andre omgangen var ikke mer enn fem minutter gammel før gjestene fikk en gylden mulighet til å utlikne.

Pogba ble felt innenfor boksen, og fra straffemerket gjorde Bruno Fernandes ingen feil. Portugiseren sendte keeper feil vei og trillet inn utlikninga.

Fire minutter seinere var kampen snudd. Wan-Bissaka fant Greenwood som vendte bort sin oppasser og hamret ballen ned i korthjørnet.

Tre minutter før slutt skulle innbytter Edinson Cavani fastsette sluttresultatet til 3-1. Like etterpå skulle vondt bli til verre for hjemmelaget.

Ollie Watkins kom alene med Henderson, og filmet. Det betydde gult kort, hans andre og marsjordre.

Neste kamp for Manchester United kommer allerede tirsdag. Da kommer Leicester på besøk til Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer