TRØBBEL: Roger Ferderer har slitt med skader de siste åra. Foto: NTB Scanpix 
TRØBBEL: Roger Ferderer har slitt med skader de siste åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nærmer seg slutten for Federer

Christian Ruud er redd Roger Federers karriere snart er over. Den tidligere tennisproffen mener skadene og alderen kan gjøre det tungt å komme tilbake for sveitseren.

Verdenstreer Federer (34) opplyste tirsdag at han mister både OL og resten av sesongen. Tennisstjernen, som vant sin forrige Grand Slam-tittel i 2012, har ikke klart å bli 100 prosent frisk av kneskaden han pådro seg tidligere denne sesongen. Det bekymrer Christian Ruud.

– Jeg er veldig imponert over hvor lenge Federer har holdt på, men nå nærmer det seg slutten. Jeg er redd for at han er litt ferdig, sier Ruud til NTB.

Han peker på skadene den sveitsiske tennisstjernen har slitt med så langt i år.

– Federer har alltid spilt lett og ledig, men nå virker det som om han har fått noen skavanker. Det var ryggen tidligere i år, nå er det kneet, sier Ruud.

Håper fortsatt

Ruud, rangert som nummer 39 i verden på sitt beste, beskriver seg selv som «en stor Federer-fan». Han har et lite håp om at Federer kan motbevise dem som tror sveitseren er ved veis ende i tennissirkuset.

– Jimmy Connors kom til semifinale i US Open som 39-åring, og Federer er jo et enda større talent. Jeg håper sterkt at han klarer å komme tilbake, men det blir mer og mer vanskelig for ham å skulle vinne en ny Grand Slam-turnering. Det kommer opp nye talenter hele veien, i tillegg til at han har spillere som Andy Murray og Novak Djokovic å konkurrere mot fra før av, poengterer Ruud.

Han tror Federer-fansen uroer seg for framtiden til sveitseren.

– Fansen er nok bekymret, det er jeg også. En får bare glede seg over det Federer har oppnådd. Jeg har ikke kjempetro på at han kommer tilbake og vinner en ny Grand Slam, men jeg håper han klarer én til, gjentar Ruud.

– Vanskelig

43 år gamle Ruud tror det ferske skadeavbrekket kan gjøre det enda tøffere for sveitseren.

– Det kommer litt an på det fysiske. Jeg vet ikke hvor lenge han må holde seg borte fra tennisbanen, men blir det tre-fire måneder, da blir det tøffere for ham, sier Ruud.

Alderen er trolig også en faktor.

– Jeg merker det jo selv, det er noe annet å gå ut og løpe nå enn da man var i 20-årene, sier en humrende Ruud.

– Jeg tror Federer er veldig motivert, men det kan bli vanskelig, legger nordmannen til.

Federer virker selv positiv med tanke på framtiden.

– Etter at beslutningen om både OL og resten av sesongen er tatt, er jeg mer motivert enn noensinne til å komme tilbake igjen. Jeg kan love å legge alle krefter inn i gjenopptreningen og komme tilbake som en både sunnere og sterkere spiller i 2017. Da kan jeg også love å spille mer angrepsbetont tennis, skrev sveitseren på sin Facebook-side tirsdag kveld.

(NTB)