Nærmer seg topp 20

Tross en middels sesong klatrer Suzann Pettersen (21) på verdensrankingen. Golfesset ligger nå på 26. plass og har aldri vært nærmere toppen.

Det er magasinet Golf Weekly som har rangert de 50 beste kvinnene i verden. Ikke overraskende ligger svenske Annika Sörenstam suverent på topp, foran Se Ri Pak (Korea) og Karrie Webb (Australia).

Suzann nyter feriedager på Tjøme i øyeblikket, og blir glad når hun får høre den nye rankingen.

- Ja, det er en hyggelig plassering. Og det skal være mulig å forbedre den, sier sier Suzann til Dagbladet.

Var syk

For så langt i år har det gått mye stang-ut for Suzann. To ganger har hun tapt Europa-turneringer etter omspill. På forsommeren fikk Suzann et virus i kroppen, som satte henne kraftig tilbake - uten at hun ville innrømme det.

- Jeg prøver jo å være positiv, sier Suzann, men jeg var mer syk enn jeg ville innrømme.

Bortsett fra tre festdager rundt 21-årsdagen sin i april, er feriedagene i juli Suzanns første anledning til å sette bort køllene denne sesongen. Men allerede neste uke setter 21-åringen kursen til Berlin og trener Simon Holmes.

- Jeg føler meg i mye bedre form nå, enn for noen uker siden, sier Suzann.

Hun returnerer til Oslo og Norwegian Masters fire-fem dager før turneringen på hjemmebane.

- Jeg har hevet spillet mitt fra ifjor, og håper og tror det snart er min tur igjen, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

Topp 10 mulig

Hennes manager Jan Ove Nystuen forteller at Suzann aldri har ligget så høyt oppe på verdensrankingen, og registrerer at veien oppover på lista ikke er håpløs.

- Med et par gode turneringer i høst, kan Suzann komme blant topp 10, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

  • Norwegian Masters går på Bogstad i Oslo 1.- 4. august. Det er første gang Norge arrangerer en Europa-tour.
FIN PLASSERING: Suzann Pettersen har aldri vært høyere på verdensrankingen. - Jeg har hevet spillet mitt fra ifjor, og håper og tror det snart er min tur igjen, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.