TIL FJELLS: Vegard Breen har lagt ut på et toukers høydeopphold i Andorra foran VM i Richmond. Samtidig jobber agenten hans for å forlenge karrerien hans i Lotto-Soudal.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL FJELLS: Vegard Breen har lagt ut på et toukers høydeopphold i Andorra foran VM i Richmond. Samtidig jobber agenten hans for å forlenge karrerien hans i Lotto-Soudal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Nærmer seg VM-form og ny proffkontrakt

- Det er Lotto som gjelder.

(procycling.no): Det lille fyrstedømmet Andorra er et aldri så lite sykkelmekka for tida: VM i terrengsykling, tøffer etapper i vueltaen og hjemsted for Vegard Breens VM-oppkjøring.

- Da vueltaen hadde sin brutale fjelletappe her, syklet jeg de tre første fjellene i forkant og meldte tilbake til Maxime Monfort (lagkamerat hos Lotto-Soudal). På en måte kjørte jeg rekognosering for laget mitt, sier Vegard Breen til procycling.no.

Dagen etter syklet han Collada de la Gallina (fjell nummer fire på den tøffe vueltaetappen) og fikk kjenne passasjene på opp mot 18 prosent på kroppen.

Maura-gutten har basecamp i 2000 meters høyde, i El Pas de la Casa, helt på grensen til Frankrike. Målet er å spisse formen til VM i Richmond.

- Det er hit franskmenn kommer for å kjøpe alkohol og tobakk, kommenterer han tørt.

Fokus på mengde Per nå er ikke formen helt på topp, men etter tre endagersritt i Belgia, regner han med det skal begynne å dra seg til.

- Det er mengdetrening det går i for min del. Rollen min i VM blir å ha god kapasitet og motor. Det er først og fremst det jeg jobber med, så får vi håpe det er nok til å kjøre opp formen.

• Glad i sykkelnyheter? Følg procycling.no på Facebook ved å trykke her!

Det er Grand Prix de Wallonie, Kampioenschap van Vlaanderen og Primus Classic Impanis — Van Petegem som venter før han slutter seg til resten av troppen i Richmond.

Satser på ny Lotto-kontrakt På veien dit håper han også å sikre seg en avtale som gir ham ro til å fokusere på livet som landeveisproff også neste sesong.

- Hva er siste nytt der?

- Jeg har ikke snakket med Joona (Laukka, agenten) på en uke nå. Jeg har gått helt inn i treningsbobla. Forrige gang jeg snakket med ham, sa han at det så lyst ut.

- Og da er det Lotto-Soudal det dreier seg om?

- Med den sesongen jeg har hatt i år, er jeg nok ikke i posisjon til å finne meg andre lag. Det er Lotto-Soudal som gjelder, ja.

I krigen for Kristoff Til tross for problemene, var Breen ganske selvskreven på det norske laget i Richmond.

Norge stiller med et seksmannslag i mesterskapet, og Lotto-proffen regner med det er Alexander Kristoff som styrer laget underveis.

- Alex har nok av rutine selv, han behøver nok ikke meg som en roadcaptain. Jeg vet ikke om Norge er nasjonen alle ser mot for å taue i front heller. Vi stiller med en av de største favorittene, og da er det ikke alltid så dumt å ta kontrollen. Da får man respekt fra start, og det kan være fint å ta med seg inn i finalen, mener Breen.

Før det hele skal avgjøres, skal han prøve å holde de største, norske medaljehåpene ute av trøbbel i feltet.

- Jeg skal sitte med så lenge som mulig, og sørge for at Alex og Edvald kommer seg så langt som mulig inn i finalen uten å bruke noe særlig krefter.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!