- Nærmere sex kommer du ikke

RBK-utløsningen kom på overtid mot Vålerenga.

DANSER PÅ TOPPEN:  Alexander Tettey og de andre Rosenborg-gutta danser alene på toppen av Tippeligaen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DANSER PÅ TOPPEN: Alexander Tettey og de andre Rosenborg-gutta danser alene på toppen av Tippeligaen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Rosenborg 1-2.

André Muri spilte hovedrollen på landslagsarenaen i kveld - i begge ender av banen.

Først sendte han Vålerenga i ledelsen, da han headet et Harmeet Singh-innlegg i nettmaskene - men midtstopperen ble ikke matchvinner denne kvelden. Først utliknet RBK da Muri styrte et Trond Olsen-innlegg i eget mål - og så avgjorde Rade Prica kampen på overtid.

Det er ikke rart RBK-trener Erik Hamrén var ekstatisk etter kampen.

- Dette er det nærmeste sex man kan komme, sier svensken.

Prica tror kona hylte
Og Rosenborg-treneren var ikke den eneste som synes det er noe orgastisk over seieren. Etter kampen dansket spillerne foran Kjernen som om de hadde vunnet seriegullet, og matchvinner Rade Prica lagger ikke skjul på at overtidstriumfen smaker godt.

Konfrontert med Hamréns sexsammenlikning sier spissen:

- Ja, faen dette var deilig. Jeg er enig med Hamrén i det.

AVGJØRELSEN: Her scorer Rade Prica vinnermålet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
AVGJØRELSEN: Her scorer Rade Prica vinnermålet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Hva tror du kona di synes om det?

- Fruen skrek nok høyt hjemme.

Erik Hamrén er spesielt stolt av at laget hans klarte å riste av seg en litt tam start, for så å kjøre på den siste timen.

- Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør fra 30 minutter og utover. Vi malte på og de ble slitne. Da vi utliknet hørte jeg spillerne si at «dette kan vi vinne». Vålerenga skapte få sjanser, bare to-tre stykker, og spillerne skal ha ros for at motstanderne scorer lite på oss for tida.

Sjansesløseri
Rosenborg kjente nok presset etter Moldes nedsabling av Lyn tidligere på kvelden og kunne med seier skape ei enda større luke ned til tredjeplassen. Vålerenga på sin side var nok gira på å rykke opp til tredjeplass etter at Odd spilte uavgjort mot Viking.

Kampen startet relativt jevnspilt og ingen av lagene skapte noen store muligheter før Bengt Sæternes var frempå etter kvarteret. Sæternes klarte imidlertid ikke styre innlegget fra Morten Berre innenfor stengene og Rosenborg slapp med skrekken.

Etter Vålerengas sjanse handlet det meste av det som skjedde foran mål om Rosenborg. Både Rade Prica og Steffen Iversen hadde store sjanser, men de vanligvis treffsikre angriperne klarte ikke å overliste Vålerengas gode keeper Troy Perkins.

Det var en meget het aften på Ullevaal og dommer Per Ivar Staberg blåste etter halvspilt omgang av for en drikkepause. Etter den korte hvilen fortsatte Rosenborg presset, men Rosenborg maktet ikke å få ballen i nettet bak Troy Perkins. Etter mange brente sjanser skjedde det som så ofte skjer når et lag ikke klarer å omsette sjansene sine, de får en rett tilbake i fleisen.

UTLIKNINGEN: Troy Perkins strekker seg, men han klarer ikke stoppe André Muris selvmål. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
UTLIKNINGEN: Troy Perkins strekker seg, men han klarer ikke stoppe André Muris selvmål. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Kampuret viste 39 minutter da unggutten Harmeet Singh slo inn fra høyrekanten. Inne i feltet var en totalt umarkert Andre Muri på vei gjennom og kapteinen hadde få problemer med å stange Vålerenga i ledelsen. Rune Almenning Jarstein var sjanseløs og Klanen eksploderte på tribunen. 1-0 til Vålerenga etter Rosenborg-press gjennom mesteparten av omgangen.

- Jeg er overrasket over at jeg fikk gå opp så umarkert. Innlegget var bra så det var bare å hoppe fram, sier Muri.

Rosenborg fikk nok en mulighet rett før pause da Rade Prica forsøkte et saksespark mot høyre hjørne, men målscorer Andre Muri fikk klarert med en heading før ballen passerte mållinja. Dermed sto det 1-0 til Vålerenga etter en underholdende førsteomgang.

Mer Rosenborg-press
Andre omgang startet slik førsteomgangen sluttet. Rosenborg presset Vålerenga bakover på banen. Etter 50 minutter ble Per Ciljan Skjelbred spilt igjennom, men igjen kom Andre Muri skliende som en reddende engel for Vålerenga og fikk blokkert skuddet.

Drøyt 10 minutter senere fikk vertene en god sjanse til å øke ledelsen. Moa dro seg fri på venstrekanten og slo lavt inn, men Morten Berre var en tåspiss fra å styre ballen i mål.

Da det var spilt 65 minutter var det Mikael Dorsin sin tur til å brenne en enorm mulighet. Etter fint Rosenborg-spill slo Alexander Tettey inn mot svensken, men Dorsin og Rosenborg ble igjen hindret av Troy Perkins. Rade Prica var centimetere fra å styre inn returen, men igjen var marginene på Vålerengas side.

Kun få minutter senere fikk Moa en sjanse til å øke ledelsen alene med Jarstein, men skuddet fra skrått hold gikk rett på Rosenborgs keeper.

Etter stort sjansesløseri virket det som at Rosenborg-spillerne var vaksinert mot å score og det var heller ikke en hvittrøye som satte ballen i mål da Rosenborg fikk sin fortjente utligning.

STANGET INN 1-0: André Muri sendte hjemmelaget i ledelsen på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STANGET INN 1-0: André Muri sendte hjemmelaget i ledelsen på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Klokka hadde nettopp passert 70 minutter da innbytter Trond Olsen slo inn et frispark fra venstrekanten. Vålerengas målscorer og kaptein André Muri skulle klarere, men stopperen var svært uheldig og styrte klareringen i eget mål. Perkins kunne gjøre lite med målet og dermed var lagene like langt da 20 minutter gjensto av kampen.

- Jeg mistet ballen litt ut av syne og var maks uheldig. Jeg sitter med en følelse av at dette er surt, selv om Rosenborg var best, sier Muri.

Gulllukt
Rosenborg hadde derimot det lille ekstra som ofte skiller de beste fra de nest beste.

Og nok en gang hentet trønderne fram dette på tampen av kampen.

Rade Prica headet et Alexander Tettey-innlegg i mål og de hvitsorte gikk av hengslene.

Dermed er 16 kamper spilt av Tippeligaen, vi er over halvveis, og Rosenborg har fortsatt ikke tapt. Sånt lukter det RBK-gull av, fra Lerkendal til Ullevaal - selv om Molde selvfølgelig ikke er hektet av (sju poeng bak).

Vålerenga på 4. plass har nå 13 poeng opp til serielederne.

- Rosenborg skapte mest, men jeg synes gutta våre viste stor moral - men vi ble løpende litt for mye i mellom i perioder. Jeg tror det blir vanskelig å ta dem igjen nå, dette er det beste laget vi har møtt her, sier VIF-trener Tor Ole Skullerud.