Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nærmere skitunnel i Norge

Vil ha skisse klar på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Halve» langrenns-Norge trener på snø i skitunnelen i Torsby i oktober. I Meråker håper man å ha en skisse til et lignende skitunnelprosjekt klart fredag.

Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag har allerede bevilget penger, og torsdag skal kommunestyret i Meråker ta stilling til om også de skal bevilge penger til det som kan bli Norges første skitunnel.

Det ligger an til at kommunestyret sier ja. Ordfører Bård Langsåvold (Ap) var den som hadde ideen til prosjektet i Meråker.

Det blir i så fall et stort skritt nærmere Norges første skitunnel.

- Man skal aldri si aldri, men jeg tror at kommunestyret sier ja. Gjør de det vet vi mer om skisseprosjektet vårt ut på dagen fredag. Planen er å sende skisseprosjektet ut til ulike byggherrer allerede kommende uke, sier primus motor for tunnelprosjektet, Øyvind Slungård, til NTB.
Stort anlegg
Skitunnelprosjektet i Meråker er planlagt i tilknytning til den videregående skolen i bygda.

Der har vi skolen, haller, asfalterte flerbruksveier og andre løyper. Vi har tro på et anlegg som kan kombinere trening på ski og barmark i snøfattige perioder, sier Slungård.

Denne uken er elevene på skigymnaset i Meråker nettopp i Torsby på ski. Der er også en rekke andre skiløpere fra Norge i øyeblikket. I løpet av uken får de selskap av landslagsløpere. Løpere fra Norge utgjør en stor prosentandel av dem som benytter anlegget i Norge.

En skitunnel i Meråker vil nok ikke gå med overskudd i seg selv, men selve totaleffekten for Meråker tror jeg vil være positiv.

Det er flott at idretten kan bety noe for nærmiljøet og arbeidsplasser. Skiforbundet har brukt sine midler på snøproduksjon og kan ikke bidra med penger til skitunnelen, men vi tar sikte på å ta vare på vinteren i framtida også, sier Hermod Bjørkestøl til NTB. Han er leder i langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

TRENGER SKITUNNEL: Mange nordmenn trener i skitunnelen i svenske Torsby. Her er skiskytteren Lars Berger under en treningsøkt. Foto: SCANPIX
TRENGER SKITUNNEL: Mange nordmenn trener i skitunnelen i svenske Torsby. Her er skiskytteren Lars Berger under en treningsøkt. Foto: SCANPIX Vis mer

Også i Øyer har det versert planer om en skitunnel. I tillegg kan det bli aktuelt med et nedkjølt treningsanlegg, om ikke en ren skitunnel, i forbindelse med byggingen av Nye Holmenkollen.

(NTB)