Nærmere Sky United

BSkyB nærmer seg stadig et oppkjøp av Manchester United for 7,7 milliarder kroner. I dag erklærte betal-tv-selskapet de har støtte fra Manchester United-aksjonærer som kontrollerer 44,6 prosent av fotballklubben.

Dette ble klart i går ettermiddag, da fristen for første budrunde gikk ut. Budfristen er nå utvidet til 3. november, noe som er standard prosedyre i slike saker. BSkyB, som kontrolleres av mediebaronen Rupert Murdoch, la inn budet på Manchester United i forrige måned.

Den planlagte avtalen har skapt debatt. Hvis BSkyB kjøper klubben, får selskapet i pose og sekk. BSkyB vil da eie både rettighetene til å direktesende engelsk toppfotball, og den største klubben. Mange frykter at det vil oppstå en monopolsituasjon, og britiske myndigheter vurderer om de skal tillate transaksjonen.

Innen mandag skal det britiske konkurransetilsynet legge fram sin rapport om saken overfor næringsdepartementet. Deretter vil næringsminister Peter Mandelson offentliggjøre hvorvidt avtalen godkjennes eller om den skal granskes videre.

(NTB-Reuters)