Naganok er nok

Takk for sist, vel overstått innmarsj og fakkelfikkel og velkommen til et nytt semester med Glipptak.

Sist Deres uavhengige ekspertkommentator og hans rustne, men ivrige PC Sjåvi-9 lot seg overtale til innsats, var under Ski-VM i Trondheim. Den gang var vi personlig til stede, og det i all beskjedenhet ganske nær ærestribunene.

I år har imidlertid en opprivende strid med Dagbladets sportsredaktør Raaum, angjeldende sømmelig uttale av ordet 'Nagano', ført til at Sjåvi-9 og jeg har funnet å måtte følge begivenhetene på avstand. Raaum tviholder på tonefall som i 'syfilis', mens min dype ekspertkjennskap til japansk lynne tilsier en langt mer eksplosiv uttale, som i dryppert?', altså med lett stigende tonefall på slutten.

Da Raaum ikke kunne akseptere dette, utbrøt Sjåvi-9 og jeg et verdig 'Naganok er nok!', og brant flybilletten. Med rak rygg overlater vi nå til Raaum å velte seg blant sushier og geishaer på samme breddegrad som Tunis by og Malaga, mens vi andre gjør jobben her i kuldens rike.

Det er til å bære. Dette tegner til å bli et usedvanlig kjedelig OL med døgnville svensker, få dopingskandaler, mye TV2 og lite deltakerfyll. Det eneste olympiske spenningsmoment for nordmenn ligger i avslutningstalen til Hans Demokratiskhet Juan Antonio Samaranch. Vil sjarmtrollet betegne Nagano-lekene som 'e best winter games ever', og dermed benytte anledningen til å gi Lillehammer en rett ytterste høyre midt i etterbruksfleisen?

Sjåvi-9, som deltok entusiastisk i bevegelsen 'Software for Jagland' og har fått innlagt modem og utlagt fargeskjerm siden sist, arbeider med saken, men får av en eller annen grunn opp ja-prosenten 36.9 hver gang spørsmålet blir stilt. Den gamle floppytyggeren trenger kanskje hjelp av Dr. WHO, den også.

Sjåvi-9s norske medaljeprognose for natt til søndag: 1 sølv og 1 bronse. Som Røkke sa til Dæhlie i Tokyo: 'Vi sees i yen'.