Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Naganok er nok

Takk for sist, vel overstått innmarsj og fakkelfikkel og velkommen til et nytt semester med Glipptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist Deres uavhengige ekspertkommentator og hans rustne, men ivrige PC Sjåvi-9 lot seg overtale til innsats, var under Ski-VM i Trondheim. Den gang var vi personlig til stede, og det i all beskjedenhet ganske nær ærestribunene.

I år har imidlertid en opprivende strid med Dagbladets sportsredaktør Raaum, angjeldende sømmelig uttale av ordet 'Nagano', ført til at Sjåvi-9 og jeg har funnet å måtte følge begivenhetene på avstand. Raaum tviholder på tonefall som i 'syfilis', mens min dype ekspertkjennskap til japansk lynne tilsier en langt mer eksplosiv uttale, som i dryppert?', altså med lett stigende tonefall på slutten.

Da Raaum ikke kunne akseptere dette, utbrøt Sjåvi-9 og jeg et verdig 'Naganok er nok!', og brant flybilletten. Med rak rygg overlater vi nå til Raaum å velte seg blant sushier og geishaer på samme breddegrad som Tunis by og Malaga, mens vi andre gjør jobben her i kuldens rike.

Det er til å bære. Dette tegner til å bli et usedvanlig kjedelig OL med døgnville svensker, få dopingskandaler, mye TV2 og lite deltakerfyll. Det eneste olympiske spenningsmoment for nordmenn ligger i avslutningstalen til Hans Demokratiskhet Juan Antonio Samaranch. Vil sjarmtrollet betegne Nagano-lekene som 'e best winter games ever', og dermed benytte anledningen til å gi Lillehammer en rett ytterste høyre midt i etterbruksfleisen?

Sjåvi-9, som deltok entusiastisk i bevegelsen 'Software for Jagland' og har fått innlagt modem og utlagt fargeskjerm siden sist, arbeider med saken, men får av en eller annen grunn opp ja-prosenten 36.9 hver gang spørsmålet blir stilt. Den gamle floppytyggeren trenger kanskje hjelp av Dr. WHO, den også.

Sjåvi-9s norske medaljeprognose for natt til søndag: 1 sølv og 1 bronse. Som Røkke sa til Dæhlie i Tokyo: 'Vi sees i yen'.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!