Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Naismith feiret bursdagen med å senke Chelsea på Goodison Park

Første ripe i lakken for Mourinho.

MATCHVINNER: Steven Naismith headet Everton i føringen rett før pause. Flere mål ble det ikke på Goodison Park, og José Mourinho fikk sin første skikkelige ripe i lakken som Chelsea-sjef. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
MATCHVINNER: Steven Naismith headet Everton i føringen rett før pause. Flere mål ble det ikke på Goodison Park, og José Mourinho fikk sin første skikkelige ripe i lakken som Chelsea-sjef. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

• Everton-Chelsea 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Så langt denne sesongen har Chelsea vært like bunnsolide bakover som José Mourinhos lag har en tendens til å være. Ett baklengs på tre kamper var beholdningen før kveldens match.

Men Mourinhos menn skulle få en skikkelig ripe i lakken i kveld, da Roberto Martinez viste at Goodison Park ikke er et enklere sted å komme til nå, selv om David Moyes har forlatt klubben.

Steven Naismiths scoring rett før pause ble beholdningen, og med det er Everton og Liverpool de eneste ubeseirede lagene idet mesteparten av lagene har fullført den fjerde serierunden.

Brente sjanser og lånte skjegg Det var ingen ellevill forestilling den første halvtimen på Goodison Park. Spillet bølget fram og tilbake, men det var hjemmelaget som for det meste trillet ball mens Chelsea satset på kontringer.

Den første skikkelige målsjansen kom først etter 28 minutter da Tim Howard klusset det til. Pasningen hans gikk rett til Andre Schürrle som igjen spilte Samuel Eto'o på blankt mål. Uheldigvis for stjernespissen oppfattet Gareth Barry situasjonen raskt, og sklei inn i en rekke Everton-hjerter da han blokkerte avslutningen.

Fem minutter senere var det Ramires sin tur til å prøve seg. Eto'o fant brasilianeren i feltet, men Tim Howard, som for anledningen hadde lånt skjegget til Nicolas Anelka, var med på notene og fikk slått ballen til side for mål.

MÅLLØS: Samuel Eto'o har en tendens til å score i sine debuter, men i kveld måtte han gå målløs av banen mot Everton. Foto: EPA/PETER POWELL
MÅLLØS: Samuel Eto'o har en tendens til å score i sine debuter, men i kveld måtte han gå målløs av banen mot Everton. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

Det så ut som om lagene skulle gå målløse til pause, men så dukket Naismith opp. Han satte hodet på en tversoverheading fra Nikica Jelavic, og ga hjemmelaget den første Premier League-scoringen siden åpningen mot Norwich. Litt av en måte å feire 27-årsdagen på.

Holdt unna Ikke mer enn 40 sekunder var spilt av den andre omgangen før Chelsea og Schürrle forsøkte å svare, men tyskerens chip over Howard var ikke presis nok og gikk i nettveggen.

Chelsea fortsatte å presse, og Juan Mata, Schürrle og Ashley Cole måtte etterhvert vike for Oscar, Frank Lampard og Fernando Torres, men sleit likevel med å få hull på byllen.

Og Everton var heller ikke ufarlige. Peter Cech måtte flere ganger i aksjon for å hindre at hjemmelaget doblet ledelsen, og minuttet før full tid var det bare tverrliggeren som sto mellom Baines og målet.

Tross sjansene, det ble ikke flere mål på Goodison i kveld, og Roberto Martinez tok sin første skalp som Everton-sjef.

LURING: Roberto Martinez kunne notere seg for sesongens første seier mot gullkandidat Chelsea i kveld. Foto: EPA/PETER POWELL
LURING: Roberto Martinez kunne notere seg for sesongens første seier mot gullkandidat Chelsea i kveld. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media