Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Naismith scoret hattrick i Chelseas marerittkamp. Hva nå, Mourinho?

To strake ligatap for Chelsea.

NY SKREKKAMP: Everton senket Chelsea takket være tre scoringer av Steven Naismith. Det ene var med hodet, den andre med venstrebienet og det tredje med høyrebeinet. Det er bare andre gang siden 2006 at Mourinho taper to kamper på rad i ligaen med Chelsea. Foto: NTB Scanpix
NY SKREKKAMP: Everton senket Chelsea takket være tre scoringer av Steven Naismith. Det ene var med hodet, den andre med venstrebienet og det tredje med høyrebeinet. Det er bare andre gang siden 2006 at Mourinho taper to kamper på rad i ligaen med Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Everton - Chelsea 3-1 (2-1)

(Dagbladet): Chelsea-maskineriet har ikke fått det til å stemme denne sesongen, og det var nok ikke mange som hadde trodd at de blå skulle slippe inn flest mål i ligaen på dette tidspunktet. Men det er tilfelle etter Steven Naismiths tre scoringer på Goodison i kveld.

José Mourinho har måttet svare på mye kritikk denne sesongen, og det blir nok ikke mindre av det etter kveldens kamp.

- Dette er første gang i Chelsea-karrieren at han er under skikkelig, skikkelig press, mener tidligere Blackburn-spiller Chris Sutton ifølge BBC.

Det er ikke Mourinho enig i.

1-0: Evertons Steven Naismith stanger ballen i mål. Foto: NTB Scanpix
1-0: Evertons Steven Naismith stanger ballen i mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg føler ikke noe press. Jeg føler resultatene er de verste i min karriere, sier Mourinho ifølge Ben Smith i BBC.

Riktig mann - Jeg er riktig mann for jobben. Jeg er mannen som gjorde så mye bra for Chelsea. Jeg er riktig mann, sier Mourinho videre.

Portugiseren vil ikke legge skylden på spillerne etter kampen, men ber media om å klage på ham.

- Det er hardt for spillerne. Jeg kan føle at de er lei seg, sier Mourinho via TV 2 etter kampen.

Han mener alt går imot Chelsea for øyeblikket.

Pangstart Etter sju minutter måtte Muhamed Besic forlate banen med skade for Everton, og inn kom Steven Naismith. Det skulle vise seg å være et lykketreff for hjemmelaget, for 13 minutter etterpå hadde Naismith scoret to ganger mot fjorårets suverene seriemester.

- Naismith og Everton kjører over Chelsea, uttalte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

2-0: Evertons Steven Naismith dunker inn sitt andre mål. Foto: NTB Scanpix
2-0: Evertons Steven Naismith dunker inn sitt andre mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den første scoringen var en fin heading etter samspill med unggutten Galloway. På den andre scoringen hamret han ballen forbi Asmir Begovic fra langt hold. En tung start for keeperen som har fått jobben med å erstatte Thibaut Courtois som skadet seg på en Chelsea-trening tidligere i uka.

Naismith, som fyller 29 år om to dager, fikk på sin side en skikkelig bursdagspresang på forskudd. For Chelsea-manager José Mourinho utspilte det seg et mareritt foran øynene hans.

Stones-storspill Chelsea som står med to tap på de fire første ligakampene var ute etter revansj, men det stemmer ikke for den blå delen av London som var så gode forrige sesong. Mourinho forsøkte å demme opp på midten ved å gi Jon Obi Mikel en sjelden sjanse fra start, uten at det hjalp for et Chelsea-lag som lekker som en sil bakover.

Scoringene før halvtimen var Chelseas tiende og ellevte baklengs i Premier League denne sesongen - mest i ligaen. Da er det ekstra vondt å se at midstopper John Stones, som lenge har vært linket til Chelsea, sto som en klippe i midtforsvaret til Everton.

«Money can't buy you Stones», runget som vanlig over stadion i kveld.

Slo tilbake Men Nemanja Matic, kanskje den viktigste Chelsea-spilleren forrige sesong, ga håp til bortelaget etter 35 minutter. Mikel trillet ballen til serberen, som sørget for resten. Fra langt hold banket han ballen opp i hjørnet bak en sjanseløs Tim Howard. José Mourinho jublet ikke over scoringen.

- For en scoring av Nemanja Matic, uttalte Kasper Wikestad fra kommentator-bua.

2-1: Nemanja Matic reduserer med et drømmetreff. Foto: Reuters / Ed Sykes/NTB Scanpix
2-1: Nemanja Matic reduserer med et drømmetreff. Foto: Reuters / Ed Sykes/NTB Scanpix Vis mer

Det var nok mange som tenkte tilbake på forrige sesongs fyrverkeri som endte 6-3 til Chelsea på Goodison, men i den andre omgangen nektet hjemmelaget Chelsea rom.

Hattrick Mourinho svarte med å hive innpå 19-åringen Kenedy som fikk sin debut i tapet for Crystal Palace på Stamford Bridge, uten at det hjalp nevneverdig framover.

Lukaku fikk en gyllen mulighet til å øke ledelsen etter et snaut kvarter i andre omgang. Spissen avsluttet imidlertid rett på Begovic, og returen skapte en kontroversiell avgjørelse. Ballen ble nemlig spilt tilbake til Begovic av John Terry, uten at det ble dømt tilbakespill.

Sju minutter før slutt scoret Naismith sitt første hattrick i Premier League da han sendte ballen forbi Begovic fra skrått hold. Publikum var i ekstase, mens Chelsea-spillerne slukøret måtte inse at det ikke ble noen poeng med hjem til London.

- Steven Naismith, Chelseas verste mareritt, uttalte TV 2-kommentator Kasper Wikestad da innbytteren scoret sitt tredje mål for kvelden.

På toppen av det hele scoret Naismith med hodet, venstrebeinet og høyrebeinet. Og det var ikke meningen at spissen skulle spille kampen.

3-1: Naismith scoret sitt tredje for kvelden. 
Foto: Reuters / Ed Sykes
3-1: Naismith scoret sitt tredje for kvelden. Foto: Reuters / Ed Sykes Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!