Større sprintlag og mer sprintfokus for Maiken Caspersen Falla

– Naivt å ikke trene på det og tro man skal gjøre det bra

I over ett år ga Maiken Caspersen Falla klar beskjed om at sprint måtte vektlegges mer hos det norske landslaget. Nå har sprintstjernen fått viljen sin.

BLE HØRT: Maiken Caspersen Falla har fått flere sprintere med seg på langrennslandslaget for kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE HØRT: Maiken Caspersen Falla har fått flere sprintere med seg på langrennslandslaget for kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla gjennomførte nok en strålende vinter. Seier sammenlagt i verdenscupen i sprint, OL-sølv og bronse i Pyeongchang var høydepunktene for 27-åringen.

Likevel var ikke Falla helt fornøyd da sesongen skulle oppsummeres. Falla har lenge savnet mer sprintspesifikk trening på langrennslandslagets samlinger. Allerede under verdenscupavslutningen i Canada forrige vinter sa hun til Dagbladet at laget måtte øve mer på sprint.

Falla ble ikke hørt før OL-sesongen og måtte seg slått av Stina Nilsson på oppløpet i Pyeongchang. Nå har tilbakemeldingene til det norske sprintesset fått gehør. I tillegg til Falla og Kathrine Harsem har Mari Eide og Tiril Udnes Weng fått plass i denne sesongens landslag.

– Da jeg hørte de skulle være med ble jeg veldig glad, det må jeg få lov til å si. Jeg synes det er kjempekult at vi tør å satse litt på sprint, sier Falla om avgjørelsen.

I 2013 ble det som hadde vært et sprintlag innad i kvinnelandslaget fullt og helt lagt inn under distanselaget. For første gang siden da er det fire typiske sprintere og en tydeligere satsing på sprint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer