- Naivt å tro at Norge er bedre enn andre land

Lundekvam fronter antirusarbeidet i norsk idrett.

FRONTFIGUR: Antidoping Norge, Norges Fotballforbund, Idrettens Helsesenter og NISO har startet samarbeid om å styrke arbeidet mot doping, rus og avhengighet i norsk fotball og norsk idrett. Claus Lundekvam fronter arbeidet.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FRONTFIGUR: Antidoping Norge, Norges Fotballforbund, Idrettens Helsesenter og NISO har startet samarbeid om å styrke arbeidet mot doping, rus og avhengighet i norsk fotball og norsk idrett. Claus Lundekvam fronter arbeidet. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eks-proffen Claus Lundekvam fronter Antidoping Norges nye kampanje mot rus og doping innen idretten.

Ifølge den tidligere englandsproffen og landslagsprofilen var det ofte slik på klubb- og landslag at hvis man ikke drakk så følte man seg utenfor.

- Det er naivt å tro at Norge er bedre enn andre land når det gjelder idrett og bruk av rusmidler. Vi er som alle andre, det må vi bare innse, sa Lundekvam under en pressekonferanse på Ullevaal stadion tirsdag.

Lundekvam fikk store rusproblemer etter at han la opp som fotballspiller. I dag betegner han seg som både alkoholiker og narkoman selv om han verken drikker eller ruser seg lenger.

Antidoping Norge, Norges Fotballforbund, Idrettens Helsesenter og NISO har startet samarbeidet om å styrke arbeidet mot doping, rus og avhengighet i norsk fotball og norsk idrett.

Kontaktadresse - Mange har vært og er opptatt av problemet, men det har vært lang vei derfra til å gjøre noe med det. Nå har vi fått en kontaktadresse de som har problemer kan komme til, sa fotballpresident Yngve Hallén.

Landslagslege Thor Einar Andersen opplyste at man i Idrettens Helsesenter allerede har Idrettens Skadetelefon, men at dette tilbudet kanskje ikke var godt nok kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer