Naken linjedommer straffes av FIFA

Aksepterte ikke Playboy-bilder.

(Dagbladet.no): For 1,4 millioner kroner klarte Playboy å overtale den brasilianske linjedommeren Ana Paula Oliveira til å kaste klærne.

Trolig til glede for en stor skare fotballfans, men ikke for FIFA. De mener Oliveira gikk så ettertrykkelig i offside at hun nå er ilagt ett års karantene, skriver Ekstra Bladet.

Det brasilianske fotballforbundet støtter FIFAs avgjørelse.

- Hun fokuserer mer på utseendet sitt enn på det hun skal gjøre på banen. Det gjør henne til en dårligere dommer, heter det i en uttalelse fra forbundet.

For det er ikke bare nakenbildene som har provosert de høye herrene i Brasil. Da Oliveira gikk på linja under herrenes cup-semifinale mellom Botafogo og Figueirense, gjorde hun så mye rart at forbundet straffet henne med tre kampers karantene.

Oliveira sørget blant annet for at to Botofogo-scoringer ble feilaktig annullert - og fikk passet sitt påskrevet av klubbens visepresident.

- Man ser ikke slikt i resten av verden. Kvinner dømmer ikke i Italia, Tyskland eller andre europeiske ligaer. Det er bare en tullete likestillingsting de har funnet på her i Brasil, lød den politisk ukorrekte uttalelsen fra Carlos Augusto Montenegro.

<B>MISTET JOBBEN:</B> Ana Paula Oliveira får ikke dømme fotballkamper på minst ett år etter at hun poserte naken i Playboy.