Naken protest

Sverige og Tyskland møtes i finalen i fotball VM til tross for naken protest i nattas semifinale.

De to kvinnene løp nakne ut på banen med skiltet «Adidas Kills Kangaroos» og «Boycott Adidas» i semifinalen mellom USA og Tyskland i natt.

Kengu-protest

Det var i 57. minutt nakenprotesten gjorde seg gjeldende med skrikende røde bokstaver. Begge to ble raskt fjernet av banen av sikkerhetsvakter.

Adidas er VM-sponsor og kvinnene som protesterte kommer fra en kalifornsk dyreverngruppe som jobber mot bruk av kengu-skinn i sportsstjernenes sko.

Flott keeperarbeid

Tysklands målvakt Silke Rottenberg spilte utmerket da lagvenninnne slo regjerende verdensmester og storfavoritt USA 3-0.

31-åringen ble utpekt til banens spiller etter kampen. Kerstin Garefrekes, Maren Meinert og Birgit Prinz sørget for målene. To av de tre kom på overtid. Det stor 1-0 etter at Kerstin Garefrekes hadde gitt tyskerne ledelsen 15 minutter ut i første omgang, men så skjedde det ikke noe mer før kampen gikk på overtid.

Tyskland har aldri vunnet kvinnenens verdensmesterskap, det har bare Norge og USA gjort, sistnevnte to ganger. Finalen spilles 12. oktober i Carson, California. USA og Canada spiller om bronsemedaljen førstkommende lørdag.

Sverige i finalen

I nattas andre semifinale slo Sverige Canada 2-1. Våre naboer har dermed mulighet til revansje etter tapet mot Tyskland i EM i 2001.

Mange så mørkt på det da Hanna Ljungberg misset på en kjempesjanse, men Malin Moström satte inn den svenske utligningen i det 79. minutt.

Da ble det mer liv både i de svenske spillerne og i kampen etter at Canada hadde tatt ledelsen kvarteret tidligere med et fantastisk frispark fra Kara Lang.

Først fire minutter før full tid slo innbytter og dagens heltinne Öqvist inn seiersmålet via stolpen etter forarbeid på venstrekanten av Victoria Svensson.

BRILLIANT MÅLVAKT:</B> Tysklands Silke Rottenberg sørget med en rekke knallredninger for Tysklands seier over USA.
<B>GLADE SVENSKER:</B> Slo Canada 2-1 i natt.
<B>«ADIDAS DREPER KENGU»:</B> Heller ikke kvinnenes semi-finale i fotball-VM gikk av stabelen uten en såkalt «streaker» på banen. Her en av kvinnene om protesterte naken.
«BOIKOTT ADIDAS»:</B> Kvinnene ble fjernet av sikkerhetsvakter.