- FOLK BER MEG TRENE HARDERE: Den danske tennisprofilen Caroline Wozniacki (25) er lei av at folk alltid skal ha meninger om utseendet og kroppen hennes. Foto: NTB Scanpix
- FOLK BER MEG TRENE HARDERE: Den danske tennisprofilen Caroline Wozniacki (25) er lei av at folk alltid skal ha meninger om utseendet og kroppen hennes. Foto: NTB ScanpixVis mer

Caroline Wozniacki

Naken Wozniacki blåser i kritikken

Den danske tennisprofilen Caroline Wozniacki tar et oppgjør med kritikken i den nyeste utgaven av ESPNs Body Issue.

(Dagbladet): Den danske tennisspilleren er først og fremst kjent for å være en av verdens desidert beste kvinnelige tennisspillere.

De siste åra har hun også fått mye oppmerksomhet for opptredener utenfor banen, blant annet da hun stilte opp naken, kun iført kroppsmaling, for magasinet Sports Illustrated.

Wozniacki var tidligere forlovet med golfstjerna Rory McIlroy, men forlovelsen ble brutt.

Virkelig tilbake

Den tidligere verdenseneren sleit med skader i store deler av fjorårssesongen, og falt helt ned til 51. plass på verdensrankingen. Et sjokk for 26-åringen, som aldri hadde vært under 20. plass på rankingen siden hun virkelig slo gjennom som 18-åring.

Det gikk så langt at ryktene om at hun skulle legge opp – 25 år gammel – begynte å blomstre.

Slår tilbake

Men nå har det begynt å svinge av tennisspillerne igjen.

Wozniacki er i aksjon under WTA-turneringen Aegon International og er allerede klar for kvartfinalene.

Samtidig som hun spiller turneringen, har ESPN levert årets utgave av «Body Issue». Der tar tennisspilleren et oppgjør med alle som mener noe om kroppen hennes. Hun har blant annet blitt hengt ut som prostituert og har fått kritikk for å ikke fokusere nok på tennisen tidligere:

Proud and excited for this one! Thank you #ESPNBody for the cover!! Link in bio

Et innlegg delt av Caroline Wozniacki (@carowozniacki)

- Vi har på oss korte kjoler og står alene ute på banen. Folk har en mening om hvordan vi ser ut. Jeg hører litt av hvert. Folk ber meg om å ha fokus på idretten, trene hardere, at jeg stiller opp på for mange fotoshoots og at jeg tenker for mye på hvordan jeg ser ut. Men de vet ikke hvor mye tid jeg legger ned i tennis, sier hun til ESPN, gjengitt i danske BT.

Men med åra har hun lært seg å ikke bry seg om kritikken. Hun har fokus på å få en kropp som gjør at hun kan konkurrere med de aller beste i tennisverden:

UBEHAGELIG: Den franske journalisten Maly Thomas opplevde at tennisspiller Maxime Hamou forsøkte å kysse henne gjentatte ganger på direktesendt TV. Vis mer Vis mer

- Hvis jeg må bli sterkere, slankere eller få større muskler for å bli en bedre atlet, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg har forstått at jeg ikke skal stresse over det jeg ikke har, og heller hylle den kroppen jeg har. Det er moderne å ha former nå. Det er moderne å se sunn ut. Det er helt greit at jeg ikke likner på en supermodell, jeg ser bra ut på min egen måte, sier hun.

Wozniacki møter enten Simona Halep eller Tsvetana Pironkova i kvartfinalen, som spilles seinere i dag.