Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk-saken

Nakenbilder publisert i Øst-Europa - fortvilet Nora ber om hjelp

- Så trist at jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke.

TØFT: Nora Mørk har hatt noen tøffe måneder etter at telefonen hennes ble hacket i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TØFT: Nora Mørk har hatt noen tøffe måneder etter at telefonen hennes ble hacket i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Medier i Øst-Europa har publisert nakenbilder av Nora Mørk (26). Nå har hun kontaktet Utenriksdepartementet (UD) for hjelp. Det bekrefter håndballpresident Kåre Geir Lio overfor TV 2.

- Det er så trist at jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke på det, sier han.

Det var VG som først meldte om saken i dag. Overfor Nettavisen henstilte Mørks advokat, John Christian Elden, om ikke å omtale at bildene sprer seg i enkelte medier. Men nå er saken løftet opp til et nytt nivå: UD er koblet inn for å se hva de kan gjøre.

Kontaktet Thorir

Til TV 2 sier håndballpresidenten:

- I dag har jeg kontaktet Thorir (Hergeirsson), som er hennes arbeidsleder, og fortalt det jeg hadde hørt om at bildene lå ute på alminnelige nyhetsmedier. Jeg har hørt at Nora gjennom faren tok kontakt med UD og dermed er loset til ambassaden, og får hjelp der.

Han fortsetter:

- Det jeg har hørt er at bildene er spredd i alminnelige medier. Den opplysningen fikk jeg fra ambassaden.

Telefonen hacket

Det var i fjor høst at det ble kjent at mobiltelefonen til håndballspilleren var hacket. Private bilder spredte seg i rekordfart, og nådde også garderoben til herrelandslaget.

Folk som har spredt bildene er truet med søksmål. Saken har kommet opp på nytt igjen under håndball-EM for herrer i Kroatia.

Årsaken er at Mørk mener håndballforbundet ikke tok godt nok tak i saken da hun fikk vite at spillere på herrelandslaget var i besittelse av dem. Hun krevde en offentlig beklagelse, noe hun ikke fikk. Da havnet saken i mediene.

Trist

Da Dagbladet snakket med håndballandslagets Bjarte Myrhol (35) i kveld, kalte han hele saken «trist».

- Det ble en spesiell kampdag (mot Østerrike) med en trist personalsak. Jeg hadde det ikke bra i går. Hele saken var i tankene mine og jeg liker ikke når andre folk ikke har det bra. Det preget meg i går. Det er kjedelig først og fremst på Noras vegne. Vi må støtte Nora, men vi som idrettsutøvere må tenke på oss selv innimellom. Nå må vi flytte fokuset over på det sportslige.

Enkelte medier skal i kveld ha avpublisert bildene på nett etter at det er blitt kjent at saken forfølges fra Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!