Nakenbildet til Vonn vekker oppsikt, men posituren virker kjent ...

- Hun har plagiert meg. Jeg burde saksøke henne.

SER DU LIKHETEN?: I dag lanserer Lindsay Vonn sin bok «Strong is the New Beautiful», men svenskene har lagt merke til at posituren til alpinstjerna ikke er helt ulikt den skiskytteren Björn Ferry sto i på omslaget av sin bok som kom for to år siden. Foto: Lindsay Vonn / Instagram og Forum forlag
SER DU LIKHETEN?: I dag lanserer Lindsay Vonn sin bok «Strong is the New Beautiful», men svenskene har lagt merke til at posituren til alpinstjerna ikke er helt ulikt den skiskytteren Björn Ferry sto i på omslaget av sin bok som kom for to år siden. Foto: Lindsay Vonn / Instagram og Forum forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Alpinsirkuset har en rekke store stjerner, deriblant våre egne Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen, men få om noen er større enn amerikanske Lindsay Vonn.

31-åringen er den mestvinnende kvinnelige alpinisten gjennom tidene med 76 verdenscupseire, og har i tillegg rukket å samle med seg åtte OL- og VM-medaljer.

I helga begynte hun promoarbeidet for sin rykende ferske bok, «Strong is the New Beautiful», på sin egen Instagram-profil med nesten en million følgere, og bildet var av det lettkledde slaget.

Det gikk selvsagt ikke verdenspressen hus forbi, men i Sverige har de bitt seg merke i en annen detalj. Bildet virker nemlig veldig kjent.

- Hun har plagiert meg

I 2014 kom den svenske skiskytteren Björn Ferry ut med sin bok «Ferry Tales», og det er ikke vanskelig å trekke en aldri så liten parallell mellom bildene av de to skiessene.

Begge sitter i hockey, begge skjuler de mest intime delene og begge kaster et blikk til venstre inn i kameralinsa. Nå skal det sies at posituren neppe er revolusjonerende, men likheten er likevel slående.

Selv sier Ferry, på sitt sedvanlig lekne og spøkefulle vis til Expressen, at dette er uholdbart.

- Hun har plagiert meg. Jeg burde saksøke henne. Den eneste forskjellen på bildene er at hun har mer hår på hodet. Jeg håper likevel ikke at det er bildet hun bruker på omslaget. Da burde de lagt inn en Carola-effekt så det ble litt mer fart i det håret, sier han.

Dessuten reagerer Ferry på de to stavene Vonn holder. Ikke først og fremst fordi han selv kjører stavløs på sitt bokomslag, men av helt andre årsaker.

- De er kjempestygge. Hun kunne vel hatt et par av Tiger Woods' golfkøller i stedet, så hadde man kanskje kunnet ane noe om innholdet i boka, sier han.

Blest

Det var stor blest i forkant av lanseringen av boka til den svenske OL-vinneren. Da Dagbladet i forkant av utgivelsen spurte om hva han ville skrive om, sparte han ikke på kruttet.

- Ole Einar (Bjørndalen), Emil (Hegle Svendsen), Tarjei (Bø) og Halvard Hanevold er alle omtalt i boka. Og det skulle jo bare mangle, de har vært de beste skiskytterne i verden.

- Jeg beskylder ingen av dem for mord, men jeg tror nok det er historier der som vil skape overskrifter i Norge, ja. Jeg har alltid vært en frittalende person, og jeg holder ikke tilbake noen ting i boka heller, sier han.

Omtalte forhold

Svensken omtalte blant annet Bjørndalen og hans forhold til den hviterussiske stjerna Darja Domratsjeva (29).

Dagbladet var i kontakt med Bjørndalen etter at boka med Ferrys påstander ble lagt ut for salg, men Bjørndalen sa på dette tidspunktet at han ikke ville kommentere privatlivet sitt - og derfor ble aldri utdragene fra Ferry-boka omtalt.

I april røpet derimot den norske skiskytterhelten at han er i et forhold med Domratsjeva og at de venter et barn i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer