Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nakenfotball og dyremishandling

Ingenting er umulig når det lages reklame for fotball.

(Dagbladet.no):  Kjetil Rekdal, Petter Rudi og Espen Baardsen har alle medvirket til det som trolig er historiens dårligste fotballreklame.

Subaru hadde nok håpet å profittere på landslagets status blant folket - men fikk neppe drahjelp av en Kjetil Rekdal blottet for innlevelse.

- Subaru. Som skapt for norske forhold, sa Rekdal, mens han så ut til å kjede seg i hjel.

Johan Golden og Henrik Elvestad har raljert med Subaru-reklamen i Golden Goal, men fotballreklamene kan også være underholdende uten å være ufrivillig morsomme.

Mange annonsører setter av mye penger på å lage skikkelige fotballreklamer. 

Utstyrsgiganter som Nike og Adidas benytter seg naturligvis av de største stjernene i stallen i sine filmer, som gir utallige nedlastinger fra internett og oppmerksomhet i media.

Og gjerne handler det om de godes kamp mot de onde, som i Nikes berømte reklamefilm fra 90-tallet. Det kan nesten minne litt om Ringenes Herre: Eric Cantona, Paolo Maldini, og Ronaldo i rollene som Aragorn, Legolas og Gimli, motspillerne i rollene som orker.

«Og på den dagen reiste den onde motstanderen seg til jordas overflate, for å ødelegge det vakre spillet», innleder fortellstemmen med en betydelig dose patos.

image: Nakenfotball og dyremishandling

- Maybe they\'re friendly, sier Maldino, og får et overbærende blikk av Cantona.

Etter at Luis Figo er blitt meid ned, Patrick Kluivert er sparket i magen og Iain Wrigt skallet ned, kommer Maldini til unnsetning. Crossen hans finner Ronaldo, som leker seg forbi et par orker og legger ballen på kassa til Cantona.

Han demper, bretter opp kragen og sier «Au Revoir» - før han skyter keepermonsteret i stykker.

Andre fotballreklamer spiller mer på humor.

I en av dem stormer den verdenskjente streakeren Mark Roberts banen under en fotballkamp, fullt påkledd.

Alle tilskuerne, spillerne og dommerne er nakne, og to nakne politifolk greier til slutt å pågripe Roberts og føre ham ut av banen. 

Dagbladet.no har samlet et knippe av de beste og morsomste fotballreklamene. Hvem av dem liker du best?

Diskutér i kommentarfeltet under!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media