Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Nakenløfte vekker oppsikt. Northug: - Det vil ødelegge sporten

Det skal mye til, men de norske langrennsgutta håper nå at Calle Halfvarsson blir straffet for nakenløfte. 

IKKE MER MOTIVERT: Petter Northug forteller at motivasjonen ikke blir større av Calle Halfvarssons nakenløfte. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE MER MOTIVERT: Petter Northug forteller at motivasjonen ikke blir større av Calle Halfvarssons nakenløfte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI / OSLO (Dagbladet): Det har ikke vært like jevnt med tette dueller i sporet som det har vært stikk, hån, humor og ironi mellom Petter Northug og Calle Halfvarsson.

Og selv om de begge har prestert langt under forventet i VM - har det ikke manglet på nytt krydder til duellen.

- Går naken

Halfvarsson bød opp til dans før mesterskapet i Lahti da han uttalte følgende om Northugs sesong:

- Petter er fortsatt den største fiksstjernen (stjerne som tilsynelatende ikke forandrer posisjon i forhold til andre stjerner journ.anm.), men han har jo ingen resultater å vise til denne sesongen. Det føles bare ekkelt å rakke ned på en løper som ikke engang er med for fem øre.

Mosvik-ekspressen var ikke imponert over utspillet, og svarte med å si at svenskene måtte ha flaks for å ta medalje, og at han hadde null tro på Halfvarsson:

- Hvis Calle vinner i morra så går jeg naken på femmila, sa Northug.

Og han slapp selvfølgelig med skrekken. Halfvarsson ble nummer 20.

Nytt stikk

Men det stopper han ikke fra å helle mer bensin på Northug-bålet. På en pressekonferanse med det svenske landslaget, kommer Halfvarsson med et liknende løfte:

- Hvis Northug vinner, kommer jeg til å gå naken under tremila i SM.

HELT SYKT: John Arne Riise begynte å yppe seg mot den svenske kommentatoren Tomas Pettersson, og mente han burde bli langrennsekspert. Svenskene inviterte ham med, men nå har de helt klart ombestemt seg. Video: Expressen Vis mer

Northug er fortida hjemme i Trøndelag og jager form før manndomsprøva på søndag.

Han tar seg likevel tid til å svare på Halfvarssons nakenløfte:

- Blir motivasjonen din for å vinne økt eller redusert av Calles lovnad?

- Redusert! En naken Calle Halfvarsson vil ødelegge langrennsporten i flere år framover. Det er det siste svensk skisport trenger nå, sier Petter Northug til Dagbladet.

Det skal mye til at det blir gull, men de norske lagkameratene håper nå at Halfvarsson må spise ordene sine:

- Jeg håper det skjer. Petter er uforutsigbar, og kan finne på det utroligste. Man kan aldri si aldri med Petter, men det blir hardt. Det hadde vært morsomt om Halfvarsson kunne spist i seg ordene da, sier Dyrhaug på en pressekonferanse i dag.

- Det hadde vært koselig, fulgte stjerneskuddet Klæbo opp.

NORTHUG REAGERER: Sølvvinner Sergej Ustjugov så ut som om han ikke ønsket å være på medaljeseremonien i det hele tatt. Etter at det formelle i medaljeseremonien var et faktum, rev han av seg sølvmedaljen. Video: Lise Rafaelsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media